Josep Jover firmava articles amb l’ex-jutge inhabilitat per prevaricació i actualment empresonat Fernando Presencia

L’advocat que ha col·laborat en la querella de Plataforma per la Llengua contra el govern central per suposat espionatge i l’ex-magistrat van carregar plegats contra Pablo Llarena a ‘Diario 16’

Dos dels articles publicats per Fernando Presencia i Josep Jover a 'Diario 16' per criticar el jutge Pablo Llarena i el Consell General del Poder Judicial

L’advocat Josep Jover, que ha col·laborat en la querella que va presentar, el juny passat, Plataforma per la Llengua contra el govern espanyol a Bèlgica per presumpte espionatge telefònic a tres dels seus dirigents, i l’ex-magistrat inhabilitat per prevaricació i actualment empresonat Fernando Presencia van firmar conjuntament tres articles contra el jutge Pablo Llarena, el setembre del 2018. El 2017, Llarena havia condemnat Presencia a deu anys d’inhabilitació per haver comès un delicte de prevaricació en arxivar les investigacions obertes contra un amic seu que havia atropellat un vianant i s’havia donat a la fuga. Una setmana abans Presencia havia rebut una altra condemna idèntica per haver arxivat una causa contra un amic seu acusat d’estafa.

Un cop fora de la judicatura, Presencia va crear, el 2018, Acodap (Asociación contra la Corrupción y en Defensa de la Acción Pública). El 29 de juny passat, el jutge Joaquín Gadea va decretar el seu ingrés a la presó i el de tres dels seus col·laboradors. Acodap es dedicava a captar fonts suposadament per pagar els costos de les denúncies dels seus directius per casos de presumpte corrupció però, segons el jutge, bona part d’aquests diners anaven a parar a les seves butxaques. Presencia i Jover van coincidir en la voluntat de soscavar la imatge de Pablo Llarena. Presencia perquè havia estat el responsable de la seva expulsió de la magistratura. Jover, que és independentista, per anar contra el jutge que va instruir la causa als organitzadors del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Els tres articles que van publicar junts van aparèixer a Diario 16 el setembre del 2018. “Prohibeixen a Puigdemont recórrer l’empar de Pablo Llarena”, van titular l’article del 14 de setembre. Tres dies després el títol del seu article era “L’empar de Pablo Llarena és nul perquè l’havia d’haver acordat el Ple del Consell General del Poder Judicial i no la seva Comissió Permanent”. La trilogia es va tancar, el 20 de setembre, amb un article titulat “Pablo Llarena va ingressar a la carrera judicial amb només uns mesos de preparació”. Els dos primers articles qüestionaven l’actuació del Consell General del Poder Judicial en un procés d’empar de Llarena davant una reclamació de Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig. El tercer tenia la voluntat clara de qüestionar la professionalitat de Llarena. Acabava dient que “la seva falta de preparació i la seva inexperiència com a magistrat del Tribunal Suprem estarien darrere dels continus errors en la investigació de la causa del procés, que ha provocat la crisi política més greu en tota la història de la nostra democràcia recent”.

Fernando Presencia i Josep Jover no han tornat a coincidir als mitjans de comunicació fins que el 18 de juliol El Confidencial va publicar que la Guàrdia Civil havia detectat una connexió entre els dos. Presencia va crear, el 2018, Acodap (Asociación contra la Corrupción y en Defensa de la Acción Pública). El 29 de juny passat, el jutge Joaquín Gadea va decretar el seu ingrés a la presó i el de tres dels seus col·laboradors en aquesta associació. Acodap es dedicava a captar fons suposadament per pagar els costos de les denúncies dels seus directius per casos de presumpte corrupció però, segons el jutge, bona part d’aquests diners anaven a parar a les seves butxaques. El que també va descobrir la investigació judicial, segons informava El Confidencial, és que diners d’Acodap anaven a parar a un compte bancari a nom de Josep Jover.

Quan es va embargar el compte, l’advocat de la Plataforma per la Llengua es va adreçar a l’Audiència Nacional a través d’un escrit en el qual assegurava que era “un compte de provisió de fons professional” on rebia ingressos de diferents clients. “Els micropagaments rebuts han estat demanats i han estat destinats a la defensa jurídica de Fernando Presencia, i només i exclusivament defensa jurídica en les accions d’aquest lletrat i de l’equip que està conformant”, va afirmar Jover en aquest text.

(Visited 247 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari