La justícia ordena el tancament de l’abocador il·legal gestionat per un exsoci de Jordi Pujol Jr.

La decisió judicial suposa la fi de totes les activitats i els municipis pròxims hauran de decidir com gestionen els seus residus a partir d'ara

Vertedero de Solius en Llagostera, Gironés (paisatgesverticals.cat)
Vertedero de Solius en Llagostera, Gironés (paisatgesverticals.cat).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat el tancament “immediat i urgent” de totes les activitats de l’abocador de Solius, a Llagostera (Gironès), segons ha informat eldiario.es. Ho gestionava Gustavo Buesa, conegut com “el rei de les escombraries”, exsoci de Jordi Pujol Jr. en altres negocis de residus i donant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), a la qual va entregar mig milió d’euros entre el 2007 i el 2009.

La decisió judicial suposa la fi de totes les activitats i els municipis pròxims hauran de decidir com gestionen els seus residus a partir d’ara. Els Ajuntaments de la zona i la Generalitat no podran continuar amb el seu acord: convertir l’escombriaire en una planta de transferència perquè els consistoris portessin els seus residus allà i després aquests es traslladessin a una altra localització.

L’abocador funciona des de l’any 1993 i va obtenir tots els permisos ambientals del Govern d’Artur Mas a pesar que es troba en el Massís dels Cadiretes, una zona d’interès natural i àrea especial de protecció dels ocells.

Una part de l'abocador es troba al Massís dels Cadiretes, considerada una zona d'interès natural.
Una part de l’abocador es troba al Massís dels Cadiretes, considerada una zona d’interès natural.

L’abocador es gestiona sense concurs des de la seva obertura i les seves aigües residuals van depassar els límits de contaminació permesos durant anys, segons documentació a la qual ha tingut accés eldiario.es.

El TSJC va revocar l’autorització de l’abocador de Solius al juliol del 2020 i va concedir un mes per a tancar-lo. No obstant això, ha continuat funcionant fins ara mentre la Generalitat i el Consorci de Tractament de Residus de Solius demanaven ampliar el termini per a executar la sentència.

Des de febrer, no s’haurien d’haver abocat residus en l’abocador. Així i tot altres parts del complex han continuat funcionant, com una planta de compostatge i una altra de premsatge.

(Visited 159 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La justícia ordena el tancament de l’abocador il·legal gestionat per un exsoci de Jordi Pujol Jr.”

Feu un comentari