PSOE i PP pugnaran per la Presidència del Congrés

Es votarà a la sessió constitutiva prevista pel dia 17 d'agost i tant socialistes com populars necessiten suports

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet

El PSOE i el PP pugnaran per la Presidència del Congrés a la sessió constitutiva de la Cambra sorgida de les eleccions del 23 de juliol, que tindrà lloc el 17 d’agost. En aquesta cita caldrà triar també els altres vuit membres de la nova Mesa de la institució. Segons els seus càlculs, sumant els seus vots, els socialistes, recolzats per Sumar, podrien assolir dues vicepresidències i dues secretaries, mentre que el PP, sense comptar amb Vox, aspira a aconseguir el mateix nombre de llocs.

Les votacions que tenen lloc a la sessió constitutiva del nou Congrés per a l’elecció d’aquestes nou persones són secretes -és a dir, es fan amb papereta i urna- i la primera és l’elecció de la Presidència, un lloc al qual presentaran candidatura tant el PSOE com el PP, segons han avançat els dos partits.

Aconseguirà la Presidència qui obtingui el vot de la majoria absoluta, però si a la primera volta no hi ha aspirant que arribi a aquests 176 vots, es repetirà la votació entre els dos amb més suports i es farà amb el lloc qui obtingui més paperetes (majoria simple).

Per garantir-se conservar el lloc de tercera autoritat de l’Estat, el PSOE haurà de segellar pactes, a més de Sumar, amb altres formacions de les que han recolzat el Govern de coalició i que podria oferir a canvi algun lloc a la Mesa.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari