La Sindicatura de Comptes troba irregularitats en retribucions a alts càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona

Conceptes no acordats, imports d'un complement i alguns triennis, punts assenyalats per l'informe del 2020

Ajuntament de Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona, a la plaça Sant Jaume

La Sindicatura de Comptes ha trobat diverses irregularitats en les retribucions de diversos alts càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2020, difon l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

En un informe, la Sindicatura ha reflectit que en les retribucions d’algunes persones s’hi van incloure conceptes que no havien estat acordats legalment, com un premi d’antiguitat i el pagament de les prestacions obligatòries a càrrec de la Seguretat Social fins a arribar al 100% de les retribucions fixes i periòdiques de vuit persones de baixa temporal per incapacitat.

La Sindicatura, a més, assegura que la determinació dels imports del complement personal transitori inclòs en la retribució de cinc gerents “no es va ajustar a dret”, i que es van calcular els triennis dels funcionaris propis de manera indeguda.

El nombre de persones objecte de la fiscalització ha estat 118, inclosos 43 regidors del Consell Municipal, 40 dels 199 consellers de districte que va tenir l’Ajuntament durant el 2020, 7 comissionats, 27 gerents, i la síndica de greuges.

Precisament, l’informe del 2020 és crític amb la figura del Síndic de Greuges municipal, que no està inclòs en el Codi ètic i de conducta de l’Ajuntament, y que està regulada com a personal eventual, cosa que la Sindicatura no troba correcte. Tampoc no es va publicar la retribució percebuda per la síndica, segons la mateixa informació.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari