El Secretariat Nacional de la CUP emplaça la militància a obrir un procés de refundació

La iniciativa hauria de servir per "renovar la proposta estratègica i organitzativa" i "la direcció"

Maria Sirvent
Maria Sirvent

El Secretariat Nacional de la CUP ha fet una crida al conjunt de la militància per obrir un “procés de refundació”, tant de l’organització com de l’espai de la unitat popular, per “encarar el nou cicle polític en el qual està immers el país”. A través d’una carta enviada a la militància, el Secretariat Nacional fa autocrítica i lamenta no haver fet “una bona lectura de la situació, del clima, del moment, de l’esgotament i del cansament” de l’independentisme. Alhora admet que “no s’ha estat a l’altura” a l’hora de “construir aquells espais i estructures necessàries per fer salts qualitatius a escala organitzativa i a escala política”. El Secretariat Nacional insta a encetar el procés amb “la màxima participació i obertura possible”.

La culminació del debat, que la cúpula de l’entitat planteja fer a través de grups de treball, espais de debat i congressos territorials i nacionals, tindria lloc en una Assemblea Nacional que hauria de servir per “renovar la proposta estratègica i organitzativa dels anticapitalistes, així com la seva direcció”.

El procés de debat intern de l’organització, que es va posar en marxa l’abril passat i estava previst arrencar just després de les eleccions municipals, es va veure estroncat per la convocatòria de les eleccions espanyoles.

Ara, l’organització preveu arrencar el procés a la tardor, un cop validat pel Consell Polític. El debat s’allargarà, previsiblement, fins al maig de 2024.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari