Turull no veu “ara mateix” una investidura de Sánchez “per enlloc”

El secretari general de Junts descarta abstenir-se perquè governi el socialista, però tampoc vol un govern PP-Vox

    El secretari general de Junts, Jordi Turull, en una entrevista a RAC1

    Foto: @elmonarac1

    El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha manifestat aquest dilluns que no veu “ara mateix” una investidura de Pedro Sánchez “per enlloc” tenint en compte el que ha dit el líder del PSOE sobre l’independentisme, i ha descartat una abstenció de Junts per permetre al socialista governar l’executiu central. En una entrevista a RAC1, el líder de Junts ha fixat dos temes fonamentals si el PSOE vol negociar: l’autodeterminació i l’amnistia.

    Així, Turull ha volgut traspassar la “pressió” a la teulada de Sánchez: “La pregunta és: vostè, Sánchez, què està disposat a fer perquè l’investeixin? Ja sap què vol l’independentisme”, ha manifestat Turull, que ha considerat que “ara tothom ens posarà la pressió a sobre nostra, però la pressió ha d’anar cap allà”. Per a Junts, el referèndum és el “tema central” per resoldre la situació.

    El secretari general de Junts ha defensat que el partit no se sent obligat a triar “entre un i altre” en referència Pedro Sánchez o Alberto Núñez Feijóo, i ha assenyalat que “no votar Sánchez no vol dir voler un govern PP-Vox”. “En aquesta trampa emocional no hi entrarem”, ha afegit el líder de Junts, que ha evitat respondre a la pregunta de si estan disposat a una repetició dels comicis.

    D’altra banda, el secretari general de la formació ha fet una crida als partits i entitats independentistes a aprofitar la “palanca d’oportunitat” dels resultats del 23-J per refer la unitat estratègica, i ha destacat que “l’independentisme no pot desaprofitar una situació com aquesta”. Segons Turull, més que mirar cap a Madrid, s’ha de mirar cap a Catalunya, però “si la unitat de l’independentisme no és possible, nosaltres serem lleials als nostres compromisos”, ha insistit.

    (Visited 53 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari