Aragonès afirma que el TSJC “s’extralimita” amb les sentències del 25% de castellà

El cap de l'executiu català assegura que no modificarà la política lingüística, i insta el tribunal a complir la llei del Parlament

    Pere Aragonès, president de la Generalitat, i Anna Simó, consellera d'Educació, en una visita a l'escola Ramon Llull de Rubí (ACN)

    El president del govern català, Pere Aragonès, ha considerat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) “s’extralimita” de les seves funcions amb les sentències del 25% de classes en castellà “perquè vol fer de Tribunal Constitucional, de Parlament i de govern”. Ho ha dit en una visita a l’escola Ramon Llull de Rubí (Vallès Occidental), preguntat pel contingut de les tres sentències sobre el català a l’escola.

    Aragonès ha instat el TSJC a complir les lleis que s’aproven a Catalunya, en referència a la nova normativa sobre l’ús del català a l’escola i ha defensat el model educatiu català. “No modificarem la nostra política lingüística”, ha advertit el president, que ha defensat que els centres educatius “puguin fer la seva feina sense interferències ni atacs”.

    El cap de l’executiu català s’ha mostrat molt crític amb el TSJC i ha advertit que qui ha de decidir si una llei és anticonstitucional és el Tribunal Constitucional (TC) i no el TSJC. En aquest sentit, ha recordat que “el model educatiu de Catalunya es desenvolupa a partir de criteris pedagògics” i ha valorat que “de la mateixa forma que els mestres no fan de jutges, els jutges no haurien de fer de docents”.

    “Davant els atacats que puguin haver-hi o actuacions en contra de la llengua que puguin produir-se en altres punts del domini lingüístic, sempre defensarem l’escola en català”, ha assegurat Aragonès, que ha fet valdre la seva utilitat com a ascensor social, així com la seva contribució al foment de la cohesió social. A més, ha remarcat que “les llengües mai sobren”.

    (Visited 43 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari