Protecció Civil activa l’alerta del PROCIAT per onada de calor

Dimarts les comarques de Girona viuran el pic de calor més intens i podran superar puntualment els 44ºC

Ciutadans amb gossos remullant-se al llac del parc de l'Espanya Industrial per fer front a l'onada de calor (ACN)

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dilluns l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor molt intensa a partir de demà dimarts al matí. La probabilitat que les temperatures extremes es puguin superar serà molt alta gairebé a tot Catalunya, sobretot a la meitat nord (comarques de Lleida i Pirineu, Catalunya Central i Girona), i amb menys probabilitat al prelitoral i litoral central i sud.

Les comarques de Girona seran les que viuran el pic de calor més intens, i es podran superar puntualment els 44ºC. A les comarques de Lleida i de la Catalunya Central es podrà arribar als 42 i 43ºC; al Pirineu als 40º; al prelitoral entre 36 i 40º; i al litoral entre 32 i 35º.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que aquesta tarda la calor intensa afectarà sobretot les comarques de la Noguera, Pla d’Urgell, Segrià i Garrigues. A més, també ha emès per a la pròxima matinada un avís per calor nocturna intensa a les comarques de l’extrem sud; i per la matinada de dimarts a dimecres a tot el litoral i prelitoral català.

Dimecres es mantindrà la calor intensa a la tarda, però amb menys afectació territorial. L’avís per calor intensa afectaria ja únicament les comarques de Ponent, Catalunya Central i Terres de l’Ebre.

El Departament de Salut ha posat el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) en fase 2.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari