Primera quinzena de juliol farcida d’incidències i queixes als Ferrocarrils de la Generalitat

Unes obres a les infraestructures compliquen encara més la mobilitat dels passatgers. “El vostre servei a la R6 és tercermundista”, lamenta un usuari

Anunci de les afectacions en els horaris dels trens de FGC aquest estiu que han provocat moltes queixes i confusió entre els usuaris

El mes de juny va acabar amb complicacions a diverses línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els aiguats dels darrers dies d’aquell mes i les deficiències habituals del servei van ocasionar problemes a les línies R5, R50 i R6-R60. El dia 29, la línia Llobregat-Anoia va patir retards de més de quinze minuts “a causa de l’aglomeració d’aigua a la via per precipitacions”, segons va informar FGC. L’endemà els problemes eren a les línies R6-R60, on es va haver de suspendre de bon matí la circulació d’un tren entre les estacions de Piera i Martorell Enllaç “a causa d’un arbre a la via a l’estació de Masquefa”.

Juliol no va començar millor. El dia 4, també de bon matí, la companyia informava que a la línia Barcelona-Vallès “el servei de trens amb origen a plaça Catalunya funciona amb les freqüències de pas alterades a causa d’una avaria de tren”. Als problemes pels usuaris causats per aquestes incidències habituals al servei de FGC s’hi ha afegit, aquest estiu, els ocasionats per “les obres de millora a les infraestructures” que s’estan fent a la línia L8. Aquestes afectacions van començar el 7 de juliol i duraran fins el 3 de setembre. Obliguen, entre d’altres complicacions pels passatgers, a realitzar amb autobús substitutori el desplaçament entre les estacions de Barcelona-plaça Espanya i Molí Nou Ciutat Cooperativa, en ambdós sentits, totes les nits de divendres i dissabte. A més, del 12 al 20 d’agost no hi haurà servei entre Gornal i L’Hospitalet Avinguda Carrilet i caldrà recórrer també al desplaçament amb autobús, amb la consegüent pèrdua de temps.

En la nota que ha distribuït FGC s’afirma que “es modifiquen tots els horaris, tant en dia feiner com en festiu durant tot el període d’afectació” i s’anima els ciutadans a consultar els canvis d’horari a les vitrines de l’estació, el web o l’aplicació de FGC o trucant al 012. El cas és que molts passatgers han denunciat que les instruccions a què els remet la companyia són confuses. “En sèrio, el tema dels horaris dels FGC no hi ha per on agafar-los. Algú sap quin cullons de tren he d’agafar per saber arribar al lloc? Qui ha fet el PDF dels horaris és fan del escape room!!”, lamenta l’usuari Gabriel.

“Cada estiuet el mateix”, es va queixar Rafa García. “Cada estiu ens poseu més fàcil el trajecte a l’oficina, en fer canvis random de tren a bus a 40 graus i amb horaris que en cap cas s’adaptaran al que s’indica”, ironitzava Manuel Gálvez. “Cada estiu amb les mateixes merdes, com si la gent ja no hagués d’anar a treballar”, escrivia una indignada Eva Bukowski. Mikel Martínez denunciava discriminació entre línies dels FGC: “La R5 només incrementa en 6 minuts el recorregut. Perquè la R6 fins a 19 minuts? Ho veieu raonable?”. I afegia amb contundència: “El vostre servei a la R6 és tercermundista. 1 hora i 50 minuts per fer 60 quilòmetres és si més no una vergonya”.

Mentre, les incidències i els retards habituals s’han anat succeint. El responsable del Twitter de FGC es va fer un embolic el dia 10 de juliol quan intentava justificar una incidència a la línia R6. Primer va dir que “hem tingut una avaria al tren i circula amb 6 minuts de retard” però després va canviar l’explicació: “rectifiquem la informació que t’hem donat abans. Amb motiu de les obres que van començar dissabte, aquest tren no circula”. I va adjuntar en la resposta a l’usuari que va fer la consulta el famós PDF amb els horaris que no tothom sap interpretar adequadament.

Tot això, mentre a la campanya electoral els partits independentistes exigeixen el traspàs del servei de Rodalies RENFE al govern de la Generalitat perquè el gestioni com ho fa amb els seus ferrocarrils. Un altre usuari de Twitter, Pau, va oferir un consell als passatgers cansats dels problemes, retards i incidències  als FGC: “Doncs viatgeu amb Rodalies, ja està. A més, és gratis amb el bonus recurrent”.

(Visited 296 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari