Anem a explicar mentides, tralarà…

L’altre dia, veient el cara a cara d’Atresmedia, em va venir al cap la cançó infantil Vamos a contar mentiras, tralará, que entre altres coses diu que pel mar corren les llebres i per la muntanya les sardines, tralarà. Diuen els científics que quan un menteix se li activa un detector en una zona de l’escorça prefrontal del cervell, una sigil·losa alarma que indica que estàs donant garsa per perdiu. Com les llums de neó d’un club de carretera, al candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, se li va encendre l’escorça del prefrontal la nit de dilluns. Amb això no vull dir que el seu contrincant, el president del govern espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, no mentís, que també, però el gallec ho va fer amb insistència. Fins a tretze mentides i una mitja veritat es van poder comptabilitzar després de la contesa. Això no obstant, diuen els experts que l’acarament el va guanyar el gallec, tralarà.

Ben mirat, crec que va guanyar Feijóo perquè menteix millor que Sánchez. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, li va cedir el seu assessor Miguel Ángel Rodríguez, un mestre en la matèria, per preparar el cara a cara. Així, a Feijóo el van entrenar per mentir. D’altra banda, l’experiència de tants anys a la presidència de la Xunta també ajuda. En el seu dia, ja va practicar l’art de la mentida quan el van enxampar amb la crema Nivea a mig posar navegant amb un amic, el narcotraficant Marcial Dorado, amb qui, diuen, manté l’amistat. Sánchez també va mentir en més d’una ocasió, però el cert és que al costat de Feijóo se’l veu un passerell. Feijóo menteix amb seguretat, fins a l’extrem que, sense polígraf o sèrum de la veritat pel mig, pot arribar a semblar que diu la veritat.

Això no obstant, Feijóo no hauria d’oblidar mai aquella màxima de l’escriptor francès Jules Renard, “de tant en tant digues la veritat perquè et creguin quan menteixes”. Que no li passi com al noi del conte que demana auxili als pastors dient que ve el llop, mentint-los, i quan resulta cert, no se’l creuen, i el llop es menja les ovelles. Diuen les enquestes que a Feijóo no se li menjaran les ovelles, però jo d’ell no em refiaria, que ja se sap que les mentides tenen les cames curtes. Tralarà.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari