Vox s’apunta també a la teoría conspirativa del vot per correu

Porta el tema davant la JEC i li reclama que demani a Correus un informe detallat sobre els enviaments

Un votant omple la sol·licitud de vot per correu a l'oficina de Correus de Gran de Gràcia de Barcelona (Guifré Jordan, ACN)
Un votant omple la sol·licitud de vot per correu a l'oficina de Correus de Gran de Gràcia de Barcelona (Guifré Jordan, ACN).

Vox ha portat el vot per correu davant la JEC i ha entrat una petició perquè l’àrbitre electoral sol·liciti a Correus un informe detallat de l’estat en què es troben els enviaments. En concret, el partit ultra vol saber com estan les trameses de documentació del vot per correu (detallades per codis postals) i quines són les dates previstes en què s’entregaran aquelles que encara no s’hagin pogut lliurar.

A més, en cas que existís “la mínima possibilitat” que part dels enviaments no es poguessin fer, Vox també reclama que Correus expliqui quines “mesures extraordinàries” pensa dur a terme per complir els terminis.

El líder de la formació ultra, Santiago Abascal, exigeix que “de cap manera un sol vot dels espanyols es quedi dins una saca”.

El partit d’extrema dreta ha elevat el to davant la polèmica del vot per correu que ha planat damunt aquests dies de campanya. Després que Alberto Núñez Feijóo airegés els seus dubtes, Abascal va recordar que havien estat CCOO i altres sindicats els qui havien criticat tenir “moltes dificultats” per repartir el vot, i que l’augment de personal previst havia estat “un autèntic engany”.

Aquest 23-J, les peticions de vot per correu per a les eleccions generals han batut rècords. En concret, se n’han rebudes 2.622.808, de les quals 1.924.974 s’han fet de manera presencial en una oficina i les 697.832 restants, a través de la pàgina web de Correus. La xifra de peticions suposa un 94,71% més respecte als comicis del 2019 i un 80,45% més en relació a les generals del 2016 (que fins ara marcaven el rècord històric, amb 1,4 milions de peticions de vot per correu).

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari