Trànsit incorpora un dron per controlar el funcionament de mobilitat i detectar infraccions

De cara a un futur l’aparell podria funcionar com a radar des de l’aire

El dron de Trànsit

El Servei Català del Trànsit (SCT) ha incorporat un dron per fer controls del funcionament de la mobilitat i també per detectar infraccions. Fins ara s’han fet sis vols en el marc d’una prova pilot que estableix 18 operatius fins el desembre. Aquest divendres, se n’ha fet un a l’AP-7 a l’altura de Castellví de Rosanes, prop de la incorporació de l’A-2 a tocar de Martorell.

“Amb el dron podem conèixer què està passant però també obtenim dades que permeten prendre decisions per millorar la mobilitat”, ha explicat la subdirectora general de Gestió del Trànsit del SCT, Lourdes Puigbarraca, que ha avançat que estudien incorporar a l’aparell les funcions de radar. No ha concretat, però, quan podrien entrar en funcionament.

Pel que fa a la detecció d’infraccions, són operatius coordinats amb els Mossos d’Esquadra, que ja han posat les primeres multes a conductors enxampats fent alguna irregularitat. Si bé el cos policial no ha precisat quants expedients sancionadors s’han iniciat per infraccions captades amb el dron, Puigbarraca ha destacat que l’aparell capta “amb molta perfecció” el detall d’aquells conductors que estan utilitzant el mòbil o menjant, així com aquell que no porten cordat el cinturó de seguretat. Alguns d’aquests casos van ser captats recentment en un control a la C-31 a les Costes del Garraf.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari