Puigdemont: “La dissidència política està més amenaçada a Europa”

L'expresident de la Generalitat creu que "les minories polítiques tindran més dificultats per exercir els seus drets" arran de la sentència del TGUE

    L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

    L’eurodiputat i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha lamentat la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que nega la immunitat del mateix Puigdemont i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, permetent així que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena pugui dictar noves ordres de detenció. “Avui, la dissidència política està més amenaçada a Europa”, ha apuntat l’expresident català a Twitter.

    Puigdemont ha considerat que, davant aquesta resolució judicial, “les minories polítiques que defensin causes que incomodin els estats tindran, si aquesta sentència no es reverteix, més dificultats per exercir els seus drets”. No obstant això, ha assegurat que tant ell com Comín i Ponsatí defensaran “fins al final” els seus “drets fonamentals, que són també els drets fonamentals dels catalans i els europeus”, ha indicat.

    “Certament que hem treballat durament per obtenir una altra sentència, però també estàvem preparant el camí a seguir en el cas que el resultat fos el que avui s’ha comunicat. I estem preparats per seguir-lo des d’ara mateix. Tenim dos mesos per presentar el recurs a la màxima instància judicial europea, que després disposarà de sis mesos per prendre una decisió”, ha afegit Puigdemont, que ha anunciat que recorrerà davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

    (Visited 103 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari