La justícia europea nega la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí

L'expresident de la Generalitat ja ha anunciat que recorrerà les sentències al TJUE

Comín, Puigdemont i Ponsatí al Parlament Europeu
Puigdemont, Ponsatí i Comín al Parlament Europeu

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha deixat la porta oberta al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a presentar noves euroordres contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín, ja que ha negat que cap dels tres conservi la immunitat per ser eurodiputats.

En les dues sentències que ha donat a conèixer aquest dimecres, el tribunal ha avalat el suplicatori del Parlament Europeu que va suposar l’aixecament de la immunitat parlamentària de Puigdemont, Comín i Ponsatí, fet que deixa en una situació incerta als tres eurodiputats, ja que Llarena pot emetre noves ordres de detenció. “Es desestima el recurs interposat pels Srs. Puigdemont i Casamajó, Comín i Oliveres i per la Sra. Ponsatí i Obiols contra les decisions del Parlament Europeu de suspendre la seva immunitat”, ha dictat el TGUE.

Així, el tribunal afirma que, per acceptar el suplicatori, el Parlament Europeu “va basar-se en diversos elements”, com que “els fets imputats s’havien comès el 2017, mentre que els diputats van adquirir la condició de membres del Parlament el 13 de juny del 2019”. També assenyala que tots tres van ser processats el 21 de març del 2018, “és a dir, en un moment en què l’adquisició de la condició de diputat europeu era hipotètica”.

En una publicació a Twitter, Puigdemont ja ha anunciat que recorreran la decisió del TGUE davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE): “Defensarem fins al final els nostres drets fonamentals”, ha assegurat, que ha reconegut que han “treballat durament per obtenir una altra sentència”.

(Visited 202 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari