Els comuns denuncien que el Govern incompleix l’acord de pressupostos en habitatge, salut i planificació ecològica

En Comú Podem ha fet la primera reunió de seguiment del pacte pels comptes del 2023

Pere Aragonès amb Jéssica Albiach

Els comuns han denunciat que el Govern “incompleix” l’acord de pressupostos, sobretot en matèria d’habitatge, salut i planificació ecològica. El grup de Jéssica Albiach ha celebrat aquest dimecres la primera reunió de seguiment del pacte pels comptes del 2023 amb l’executiu. Per millorar el seguiment en les àrees on creuen que hi ha més deficiències han demanat reunions sectorials mensuals per abordar-les.

En una piulada, Albiach ha lamentat que els “incompliments” del Govern de Pere Aragonès “són un clamor” i considera que “la manca de rumb del Govern és un problema per a Catalunya”.

A la reunió hi ha assistit els diputats dels comuns Joan Carles Gallego i Susanna Segovia i el coordinador del grup parlamentari, Ximo Balaguer. Per part del Govern, la secretària general de la Presidència, Núria Cuenca, el director general de Coordinació Interdepartamental, Marc Ramentol, i el secretari general d’Economia i Hisenda, Josep Maria Vilarrubia.

De les 15 mesures que els pressupostos inclouen en habitatge, encara n’hi ha 7 per engegar. Els comuns denuncien que encara no s’han iniciat les modificacions legals necessàries per unificar els criteris de les meses d’emergència ni per ampliar les possibilitats d’exercir tanteig i retracte, que permetria adquirir més habitatges per al parc públic.

En salut, els comuns demanaven que el metge doni hora en un termini màxim de cinc dies. El grup denuncia que no s’ha pres cap mesura per a aconseguir-ho i que tampoc s’ha avançat en el desplegament del dentista públic.

Quant a la planificació ecològica, En Comú Podem ha constatat que no s’ha avançat ni en la instal·lació de plaques solars, ni en la climatització de les escoles, ni en l’impost als creuers, ni en la posada en marxa de l’oficina per desplegar la Llei de Barris Verds.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari