El CIS situa el PP 0,2 punts per sobre del PSOE

El bloc progressista supera la suma dels populars i Vox en el darrer sondeig abans del 23-J

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo

La darrera enquesta preelectoral que publicarà el CIS abans del 23-J dona com a guanyador el PP per un marge de 0,2 punts sobre el PSOE, però les formacions progressistes superarien la suma dels populars amb Vox, que no podrien assolir la majoria absoluta. La tercera força, segons el mateix sondeig, seria Sumar, la candidatura encapçalada per la vicepresidenta Yolanda Díaz.

Es tracta del primer cop el darrer any que el CIS situa el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, per davant el seu principal rival, el president Pedro Sánchez (PSOE), tant en estimació de vots com en estimació d’escons.

El PP, segons aquestes dades, guanyaria el 23-J amb el 31,4% dels vots i entre 122 i 140 diputats, però no arribaria a la majoria absoluta sumant el suport de Vox, que seria la quarta força amb un 10,6% dels vots i entre 21 i 29 escons.

El PSOE, amb un 31,2% dels vots i entre 115-135 escons, seria la segona força, seguida per Sumar, amb un 16,4% dels vots i entre 43- i 50 escons.

ERC apareix com el partit independentista català més votat (1,6% dels vots i de 5 a 7 escons), seguit per Junts (1,1% i de 3 a 6 escons) i la CUP (0,6% vots i un o cap representant).

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari