La CHE autoritza regar més als canals d’Urgell i Segarra-Garrigues

L'increment de les reserves d'aigua a Rialb i Oliana propicia un nou acord per a l'estiu

El Salt del Duran del canal d'Urgell (Puiggròs)

Foto: ACN, Oriol Bosch

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha autoritzat als canals d’Urgell i Segarra-Garrigues a poder regar més durant l’estiu per l’augment de les reserves d’aigua als embassaments, de manera que els regants disposaran d’aquesta aigua fins al final de la campanya, recull l’ACN.

La CHE i les comunitats generals de regants dels dos canals s’han reunit aquest divendres a Saragossa, i han acordat repartir 50 hectòmetres cúbics d’aigua per a reg al canal d’Urgell, més 15 hectòmetres cúbics addicionals per abastiments, i 8 hectòmetres cúbics per regar al Segarra-Garrigues, a més d’1 hectòmetre cúbic addicional per abastiments.

Les pluges de les darreres setmanes han augmentat les reserves d’aigua al sistema Rialb-Oliana, que està al 25% de la seva capacitat amb 120.000 hectòmetres cúbics. Els embassaments de Rialb i Oliana sumen, de fet, més el doble d’aigua que a finals d’abril, quan el canal d’Urgell va tancar el canal principal al regadiu quan només havia transcorregut un mes des de l’inici de la campanya de reg.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari