Investiguen dos porters d’una discoteca de Sant Quirze del Vallès per impedir l’accés a clients per motius xenòfobs

També s'investiga els dos responsables d'un local de Barcelona que no van deixar entrar una persona cega pel gos pigall

Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra (ACN)

Agents de la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació dels Mossos d’Esquadra investiguen dos porters d’una discoteca de Sant Quirze del Vallès per presumpta xenofòbia. En concret, la policia considera que a finals del 2021 i durant el 2022 els dos individus haurien comès delictes contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques en no deixar accedir a l’interior de la sala diverses persones per motius xenòfobs.

D’altra banda, els investigadors han citat com a investigats els dos responsables d’un local de Barcelona per haver impedit l’accés a l’establiment a una persona invident amb el seu gos pigall, amb l’argument que els animals no hi estaven permesos.

En el primer cas, els Mossos van rebre diferents denúncies al·legant la presumpta xenofòbia dels dos controladors de la porta de la discoteca. Els agents van començar a treballar el cas amb dues demandes que afectaven dues noies i un noi. La policia indica que la investigació ha verificat els fets, i que les víctimes ho van ser per raó de l’origen o les característiques físiques.

Els Mossos d’Esquadra també destaquen que a més del delicte comès per prohibir l’entrada per motius discriminatoris, en alguns casos els controladors van negar el full de reclamacions a les persones afectades, tot i que aquestes el van demanar en sentir-se agreujades per aquesta conducta.

D’altra banda, els investigadors han citat com a investigades dues persones més per haver impedit l’accés a un local de Barcelona a una persona invident acompanyada d’una amiga i del gos pigall.

Segons explica la policia, els fets van tenir lloc quan les dues persones que regentaven el local van impedir que la persona invident hi entrés al·legant que els gossos no podien accedir-hi. Tot i les explicacions de víctima i testimoni dient que un gos pigall sí que té accés en aquesta mena de locals, les dues persones no ho van permetre.

La Fiscalia de delictes d’odi i discriminació va requerir que s’investiguessin els fets. La policia indica que la investigació ha conclòs que es tracta d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, i en concret per denegació de prestacions de caràcter privat, en el vessant de discapacitat sensorial.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari