Obre a Barcelona la primera caseta de petards de baixa sonoritat

L'establiment promou la pirotècnia inclusiva amb petards especialment dissenyats per a persones amb sensibilitat auditiva i animals

Cartell informatiu sobre la pirotècnia responsable i sostenible (ACN)

La ciutat de Barcelona disposa des d’aquest dilluns d’una caseta de petards de Sant Joan on només es vendran productes de mitja i baixa sonoritat. Es tracta d’un establiment low loise que l’empresa La Traca ha ubicat a la plaça Molina. Comercialitza elements pirotècnics especialment dissenyats per a col·lectius amb sensibilitat auditiva com ara nens, persones grans o fins i tot animals. Segons ha explicat a l’ACN el CEO de la companyia, Jordi Brau, l’objectiu de la mesura és promoure una pirotècnia més “inclusiva” i “sostenible”, respondre a les demandes de la societat actual i a un model de revetlla cada cop més familiar i on els productes per a infants han guanyat protagonisme.

Brau ha assenyalat que el perfil de la revetlla ha canviat en els darrers anys i ha dit que ha evolucionat cap a una festa més familiar i infantil. “Fa temps hi havia brètols que feien malbé les papereres amb els petards i avui en dia això passa molt menys, és una festa familiar on els elements de color i adreçats al públic infantil han guanyat molt pes”, ha assegurat. “A vegades la societat ens marca el camí”, ha considerat Brau que ha dit que des del sector s’ha de saber escoltar les demandes.

En aquest sentit, ha assegurat que adaptar els seus productes a les necessitats de les persones amb sensibilitat auditiva i als animals és un dels objectius de la companyia. “No es tracta dels petards de Sant Joan, sinó de la pirotècnia en general”, ha assegurat Brau, que ha dit que sovint el soroll que fan aquests elements molesta o espanta els animals, les persones grans o els nens. “El que fem és revisar-los i canviar aquest efecte sorpresa que pot generar incomoditat”, ha dit.

En el cas de l’establiment de la plaça Molina, els compradors només hi trobaran petards de mitja i baixa sonoritat. Brau ha indicat que l’any passat l’empresa ja va dur a terme una prova pilot a Terrassa instal·lant una caseta amb característiques similars i ha apuntat que enguany han decidit estendre la iniciativa a Barcelona. A més, la companyia ha elaborat també uns tríptics amb informació adreçada als propietaris de mascotes per ajudar-los a gaudir el millor possible aquests dies d’alta presència de pirotècnia a l’espai públic.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari