El dia que Xavier Trias va fer un ‘Juana Dolores’

Xavier Trias representa una fase passada de l’evolució de la nostra societat i el llenguatge integrador. Per això, quan va esclatar amoïnat perquè s’havia quedat sense l’alcaldia de Barcelona va cridar: “Que us bombin a tots!”. Trias no passarà a la història pel seu pas per l’alcaldia de Barcelona o per la conselleria de Sanitat del govern de Jordi Pujol. Ho farà per aquest “que us bombin a tots!” que ha donat la volta al món. En espanyol ho han traduït per “¡que os zurzan a todos!”.

A TV3 estaven igual d’enfadats que ell i el seu soci de govern fracassat, Ernest Maragall. Les comentaristes que narraven el ple d’investidura van fer una exhibició de sectarisme que, no per nova a la televisió pública, ens va obligar a molts i moltes a seguir-lo per betevé. Tot i així suposo que TV3 deuria ser líder d’audiència de llarg la tarda-vespre de dissabte. betevé no es sintonitza a tot Catalunya. I, en cassos com aquest, és una llàstima.

El minut d’or, o minuts d’or perquè la votació va durar una bona estona, va ser quan els regidors van dipositar les seves paperetes a l’urna i se’n va fer el recompte. Uns penals a la final de la Champions no deuen provocar més taquicàrdia que la d’aquell recompte de vertigen. Quan el marcador va indicar que Jaume Collboni passava dels 19 als 20 vots uns van respirar alleujats i feliços, uns altres van sentir-se decebuts i indignats i Trias va posar a punt el seu “que us bombin a tots!”.

A les exposicions de vot i a les reflexions que es van fer al Ple hi va haver contradiccions, mitges veritats, mitges mentides i algunes inexactituds. Maragall, per exemple, va dir que l’elecció de Collboni anava en contra de la voluntat majoritària dels electors. Mentida! Si Trias hagués estat elegit alcalde amb els vots d’ERC no hauria representat ni la majoria d’esquerres ni la no independentista que va expressar-se a les urnes del 28 de maig. La bomba, però, la portava al pap l’alcaldable de Junts. El Trias amable i pacificador que va començar el seu discurs es va convertir de cop i volta en Juana Dolores: “Que us bombin a tots!”. No va seguir per aquest camí perquè, segons va explicar, els seus néts no el deixen. Va dir, això sí, que els ho havia comentat moltes vegades durant la campanya. “No ho diré però ho penso”, va afirmar al Ple. I ho va dir. No cal capficar-s’hi. Joe Biden havia fet un discurs el dia abans acabant-lo amb el crit de “Déu salvi a la Reina”. Biden vagi desconcertat tothom. Trias, també. Minuts després del seu desig que bombardegin els que no pensen com ell, el video amb la seva frase històrica competia amb el de Biden per veure quin sumava més visites a la xarxa.

Per emular Juana Dolores només li va faltar dir que “tant de bo caigui un meteorit a l’ajuntament i al putu espanyolista del Collboni”. Potser s’ho va callar per no espantar els seus nets.

(Visited 223 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

1 comentari a “El dia que Xavier Trias va fer un ‘Juana Dolores’”

  1. En cap cas l’expressió que us bombin té res a veure amb indicar que a algú el bombardegin. Pel que em sembla que el sentit de la comparació entre les paraules de Trias i Biden són del tot equivocades.

    Si de cas tindrà a veure amb el desig que enviïn a pastar a algú.

    Suposo que és un error i no hi ha cap mena de voluntat de fer passar a Trias per algú que fa apologia del terrorisme

    Respon

Feu un comentari