Sílvia Orriols es fa amb l’alcaldia de Ripoll gràcies a Junts

La candidata de JxCat diu que no vol extremismes i es vota a ella mateixa i la nova alcaldessa jura "per les constitucions de Catalunya del 1714"

Sílvia Orriols, amb la vara d'alcalde i una barretina després de ser elegida alcaldessa de Ripoll

Després d’uns dies d’incertesa, Sílvia Orriols, líder del partit d’extrema dreta independentista Aliança Catalana, ha estat elegida alcaldessa de Ripoll al Ple municipal celebrat aquest matí. Ha obtingut els vots dels sis regidors que va aconseguir la seva candidatura a les eleccions del 28 de maig. La candidata d’ERC, Chantal Pérez, ha obtingut més vots -7- però li hauria calgut el suport dels 3 regidors de Junts per desbancar Orriols, ja que en ser la ultradretana la llista més votada només podria assolir l’alcaldia un candidat que tingués la majoria absoluta, situada en 9 vots.

La candidata de Junts, Manoli Vega, s’ha votat a ella mateixa i ha fet impossible la majoria alternativa. Ho ha justificat dient que respecta la llista més votada i que ja hi haurà temps per presentar una moció de censura si convé. Ha dit que està contra els extremismes, referint-se a la CUP, que, com el PSC, ha donat suport a la candidata d’ERC. En canvi, a Girona, Junts ha fet alcalde Lluch Salellas, de la CUP, amb els seus vots.

Sílvia Orriols ha fet un breu discurs després de ser elegida, en el qual ha assegurat que “Ripoll no tindrà un govern d’extrema dreta sinó de senderi”. Ho ha fet després de jurar el càrrec dient que ho feia “per imperatiu legal i per les constitucions de Catalunya del 1714”. Ha recriminat als grups que plantejaven una candidatura alternativa a la seva alcaldia que haguessin oblidat “els cops de porra de l’1 d’octubre” i ha acabat el seu jurament dient que “lluitaré per restituir els drets i les llibertats dels catalans”. S’ha presentat al consistori amb una barretina i un collaret amb un crucifix ben visible.

(Visited 370 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari