Lluc Salellas aconsegueix l’alcaldia però obre una crisi a la CUP de Girona

El suport de la dreta independentista al cupaire evita que assumeixi el càrrec la candidata més votada, la socialista Sílvia Paneque

Lluch Salellas rep la vara d'alcalde de Girona després de la seva elecció pel Ple municipal

El periodista i politòleg Lluc Salellas és el nou alcalde de Girona. Ha estat elegit amb els vots favorables de la seva candidatura, Guanyem Girona-Alternativa municipalista (8), els de JxCat (6) i els d’ERC (3). En total, 17 regidors, tres per sobre dels que marca la majoria absoluta del consistori. Així, la CUP es fa amb l’alcaldia de Girona i evita que l’assumeixi la candidata més votada a les eleccions del passat 28 de maig, la socialista Sílvia Paneque. Paneque va obtenir els 8 vots de la seva candidatura.

L’opció de pactar amb la dreta independentista passarà factura als anticapitalistes. Ja abans que els sis regidors del partit de Laura Borràs i Jordi Turull donessin l’alcaldia a Salellas, diverses entitats gironines vinculades a la CUP han criticat el seu decantament dretà. Grups com Lluita Internacionalista o l’Ateneu Salvador Catà li ho han recriminat públicament.

Salellas és regidor de la CUP a Girona des del 2015 i estava convençut que seria el candidat més votat a les eleccions. El PSC, però, va obtenir 8.644 vots (un 25,22% dels emesos) mentre que Guanyem Girona-Alternativa municipalista en va obtenir uns 650 menys: 7.988 (23,31% del total). L’alcalde anticapitalista de Girona tindrà com a mà dreta Gemma Geis (JxCat9 que, en la seva etapa com a consellera d’Investigació i Recerca, va patir una dura oposició per part del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), vinculat a la CUP. Quim Ayats, d’ERC, tindrà un paper més secundari al govern gironí com a segon tinent d’alcalde.

Salellas ha aconseguit l’alcaldia però ha perdut simpaties i suports entre els companys i companyes anticapitalistes que el van portar a l’ajuntament de Girona ara fa vuit anys per oposar-se a Convergència Democràtica no per governar de bracet amb ella o els seus hereus.

(Visited 316 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari