La CUP governarà en minoria a Berga després que Junts descarti un pacte per fer-la fora

Els cupaires continuen en converses amb ERC per tancar un acord

D'esquerra a dreta, Ivan Sànchez (CUP), Ramon Caballé (Junts), Abel Garcia (PSC) i Moisès Massanas (ERC) // ACN

Junts ha descartat pactar amb el PSC i Berga Grup Independent (BGI) per fer fora la CUP del consistori i el líder de la CUP i alcalde en funcions, Ivan Sànchez, serà investit aquest dissabte. Faltarà saber si finalment els cupaires tanquen un acord amb ERC, amb qui ja han governat en coalició durant l’última legislatura. Uns i altres continuen amb converses aquest divendres i, de moment, no hi ha res tancat, tot i que la CUP ha afirmat que l’acord és molt probable. El que sí que és segur és que, amb ERC o sense, la CUP governarà en minoria.

En un comunicat, Junts ha afirmat que es mantindrà com a primera força a l’oposició: “Sempre hem apostat que sigui la llista més votada la que governi a la ciutat, que en definitiva és la voluntat de la majoria dels berguedans. I des de Junts, ens refermem amb aquest compromís”. En el text, el partit es compromet a continuar fiscalitzant el govern d’Ivan Sànchez i no descarta proposar una moció de censura “si es donen els condicionants que aquest govern no compleix amb les polítiques de demanda de la ciutadania”.

En les eleccions del 28-M, la CUP va ser la formació més votada, però va passar de 8 a 6 regidors. Per la seva banda, Junts va ser el segon partit amb més suports, tot i que també va perdre representació: va passar de 6 a 4 regidors. El PSC, en canvi, en va guanyar 3 (dos més que en la darrera legislatura), mentre que ERC i BGI van obtenir-ne dos cadascú.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari