Brussel·les admet que cal una “resposta diferent” a la crisi per la sequera

La Comissió Europea presentarà al juliol una proposta per millorar la resiliència del sòl

La Comissió Europea admet que cal una “resposta diferent” a la crisi per la sequera per “garantir la sostenibilitat de l’aigua”. En un debat al ple de l’Eurocambra sobre la sequera, la comissària d’Energia, Kadri Simson, ha apuntat que la UE està preparada per donar suport a les zones afectades per la baixa disponibilitat d’aigua, per exemple a través de la reserva agrícola o el fons de solidaritat europeu, tot i que sense detallar quina podria ser l’ajuda.

En la seva intervenció, Simson ha assenyalat que la sequera no és un fet “aïllat” i ha apuntat que cal abordar el problema de manera “integral”. És per aquest motiu, ha dit, que Brussel·les presentarà al juliol una proposta per millorar la resiliència del sòl. Per abordar la sequera, Simson ha afirmat que cal millorar la resiliència del sistema hídric i “protegir” tant la quantitat com qualitat de l’aigua. “Serà un pas endavant en la gestió de l’aigua”, ha reivindicat la comissària d’Energia, que ha participat en el debat en substitució del comissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius.

Per tal de fer front a la crisi per la baixa disponibilitat d’aigua, la comissària ha apostat per millorar els ecosistemes, cosa que ha defensat reduiria l’impacte de tempestes o incendis. La comissària també ha remarcat la necessitat de frenar la desforestació i la pèrdua d’aqüífers, entre d’altres. “És la millor política per prevenir els desastres”, ha dit.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari