Vox renuncia a demanar per via judicial la revisió del vot nul a la ciutat de Barcelona

La decisió de la formació d'ultradreta permetrà dur a terme la investidura dissabte

Trias, Colau, Maragall i Collboni abans de l'inici del debat de TV3 (ACN)

Vox ha renunciat a demanar per via judicial la revisió del vot nul a Barcelona, segons ha informat en un comunicat el partit d’extrema dreta. En cas d’haver optat per aquesta via, la investidura al consistori barceloní s’hauria ajornat fins al 7 de juliol, però un cop s’ha desistit, el nomenament de l’alcaldia es podrà fer el dissabte 17 de juny com és preceptiu.

Vox havia recorregut davant la Junta Electoral Central (JEC) la decisió de la Junta Electoral de Zona (JEZ) de no recomptar els vots, i l’àrbitre electoral ha tombat també el recurs. Després d’això el pròxim pas era un recurs contenciós administratiu, però finalment la formació ha decidit no continuar amb el procés.

A l’acord de la JEC, al qual ha tingut accés l’ACN, s’especifica que cap dels motius que argumenta Vox al recurs “són suficients” per atendre la reclamació del partit d’ultradreta. Per exemple, el partit argumentava que hi havia hagut problemes per la doble papereta d’aquesta formació validada per la Junta Electoral.

“No hi ha la més mínima acreditació del que considera que són invalidacions de vot” a aquesta formació “per causa del format de la papereta”, subratlla la JEC

Vox ha lamentat que no va poder fer constar incidències a les meses perquè no tenia prou apoderats i representants electorals.

D’aquesta manera, el procés d’investidura no s’alterarà i tindrà lloc el dissabte 17 de juny tal com estava previst. En aquest sentit, continuen la cursa de negociacions entre els diferents partits per intentar presentar candidats amb els vots suficients per aconseguir la vara d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona per als propers quatre anys.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari