Com es diuen els membres de la Plataforma per la Llengua suposadament espiats a Brussel•les?

No se sap. A la roda de premsa que va fer la Plataforma per la Llengua al Col·legi de Periodistes el passat dijous per anunciar que havia presentat una denúncia contra l’estat espanyol per un suposat espionatge dels mòbils de cinc dels seus dirigents no van donar a conèixer els noms de les persones investigades a Bèlgica. Segons va explicar el president d’aquesta plataforma independentista, Òscar Escuer,            la denúncia es va presentar a Bèlgica perquè els telèfons de diversos membres de l’entitat residents a Bèlgica havien estat espiats.

Plataforma per la Llengua no només no va dir quines eren les ‘víctimes’ de l’espionatge amb residència a Bèlgica sinó que tampoc no va entregar una còpia de la denúncia als pocs periodistes que van assistir a la roda de premsa. És a dir, els periodistes es van haver de creure que la denúncia existia i que s’havia presentat en un jutjat belga. També es van haver de creure que l’espionatge s’havia realitzat amb el programari Pegasus. De fet, a la nota que es va distribuir a la conferència de premsa es feia referència a que l’espionatge s’havia fet amb Pegasus “o amb alguna de les seves versions”. Pegasus no té versions. El que sí que hi ha són diversos programaris diferents de Pegasus que poden servir fer espiar telèfons mòbils i dispositius digitals.

La nota de premsa distribuïda per la que s’autoanomena ‘ONG del català’ afirma que va encarregar el peritatge dels mòbils dels seus directius el juliol del 2022. N’ha donat a conèixer les conclusions quasi un any més tard. No se sap a qui espien, quan els espien ni amb quin sistema ho fan, però la Plataforma per la Llengua té clar que la culpa és del govern espanyol. I si s’ho empassa un jutjat belga, ja tenim titulars als mitjans de Brunete mediàtica indepe.

(Visited 202 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari