Sánchez fa una crida a la unitat del PSOE i veu “positiu” l’acord de Sumar: “La victòria és possible”

El PSC tanca files amb la direcció federal per les llistes i confia que els socialistes afrontin "units" la campanya

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha fet una crida a la unitat del PSOE de cara al 23-J i ha evitat mencionar la polèmica per les llistes electorals a l’Aragó, Castella-la-Manxa i el País Valencià. “Per tal que el progrés s’imposi sobre el retrocés, la primera condició és que el PSOE surti unit, valent i potent. La victòria és possible”, ha afirmat Sánchez davant el Comitè Federal del PSOE.

El president ha defensat sense matisos la seva gestió, ha acusat PP i Vox de només generar “bloqueig i deslleialtat” i ha valorat com a “positiu” l’acord ‘in extremis’ de Sumar. La presidenta del Comitè Federal del PSOE, Milagros Tolón, ha demanat els barons que no siguin “els tontos útils de la dreta”.

Sense Lambán i García-Page

“Esperem que tot el partit, i dic tot el partit, i els seus dirigents estiguem units com una pinya, que ningú posi els seus interessos particulars per davant dels de l’organització i que ningú es presti a ser el tonto útil de la dreta”, ha avisat Tolón en el seu discurs previ al parlament de Pedro Sánchez.

El Comitè Federal del PSOE s’ha vist sacsejat d’inici per l’absència de barons com el president en funcions de l’Aragó, Javier Lambán, i el president de Castella-la-Manxa, Emiliano García-Page, ambdós en desacord amb les llistes electorals del PSOE per al 23-J, segons diversos mitjans. No ha faltat a la cita però el líder dels socialistes valencians, Ximo Puig. “El més important és el projecte”, ha volgut deixar clar Puig en declaracions prèvies.

Illa tanca files amb Ferraz

El PSC tanca files amb la direcció federal per les llistes de les eleccions generals del 23-J i confia que els socialistes afrontin “units i convençuts” la campanya “reivindicant” la tasca de Govern de Pedro Sánchez. Abans de la celebració del Comitè Federal del PSOE que ha d’aprovar les llistes del 23-J, el líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha assegurat que donen suport “als criteris” de Ferraz per configurar-les.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, tornarà a encapçalar la llista del PSC a Barcelona acompanyada dels ministres Miquel Iceta i Raquel Sánchez. En declaracions als mitjans des de Madrid, líder del PSC ha dit que respecta la coalició de Sumar i Podem, però s’ha negat a valorar aquest acord polític.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari