El Suprem condemna Irene Montero a indemnitzar amb 18.000 euros l’exmarit de la presidenta d’Infancia Libre

La Sala Civil sosté que la ministra va vulnerar l'honor de Rafael Marcos quan va celebrar l'indult a la seva exdona

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, durant la manifestació del 8-M a Madrid
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, durant la manifestació del 8-M a Madrid

La Sala Civil del Tribunal Suprem ha condemnat la ministra d’Igualtat, Irene Montero, a indemnitzar amb 18.000 euros Rafael Marcos, l’exmarit de la presidenta de l’associació Infancia Libre, Maria Sevilla. Aquesta decisió es deu a unes manifestacions de Montero on celebrava l’indult parcial concedit a Sevilla, que havia estat condemnada per impedir el contacte del seu fill amb el pare, a qui acusava de maltractaments. Segons els magistrats, aquestes manifestacions van vulnerar “l’honor” del pare, que va presentar una demanda. A més de la indemnització, Montero haurà de publicar la sentència al seu perfil de Twitter i en un diari de tirada estatal.

L’exmarit de la presidenta d’Infancia Libre va presentar la demanda per unes manifestacions de Montero a la inauguració de l’Institut de les Dones el 25 de maig del 2022, on va afirmar que l’indult a Maria Sevilla era “una nova victòria de les feministes” perquè “quan en aquest país cap institució ni política pública donava suport a les mares protectores”, associacions com Infancia Libre van defensar amb pancartes, posant diners de la seva butxaca i amb el seu cos les “mares que s’estan defensant a elles mateixes i també els seus fills i filles davant la violència masclista”.

La Sala Civil del Tribunal Suprem ha donat la raó a l’exmarit, ha rebutjat els arguments de la defensa de Montero i ha recordat que disposa d’inviolabilitat parlamentària. El Suprem ha conclòs que les manifestacions de la ministra “atempten contra la reputació personal” del demandant, ja que l’atribueixen de manera “infundada” la “condició de maltractador” al demandant. Segons els magistrats, no hi ha cap base fàctica objectiva per sustentar aquestes afirmacions, ja que no existeix cap resolució judicial que demostrin els episodis de violència de gènere o abusos sexuals.

(Visited 190 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari