La CUP demana la dimissió de Maria Eugènia Gay com a delegada del Govern, càrrec que no ocupa des de fa dos mesos

Montserrat Vinyets ho ha fet aquest matí arran de la negativa de la nova regidora socialista barcelonina a comparèixer a la comissió Pegasus del Parlament

Montserrat Vinyets, a la roda de premsa després de la comissió Pegasus del Parlament d'aquest matí

La diputada de la CUP Montserrat Vinyets ha demanat aquest matí la dimissió de Maria Eugènia Gay com a delegada del govern espanyol a Catalunya. Ho ha fet perquè Gay no ha volgut comparèixer a la comissió Pegasus del Parlament en qualitat de testimoni. Maria Eugènia Gay, però, ja no és delegada del Govern espanyol a Catalunya. Ho va ser des del 21 de gener del 2022 fins el passat 27 de març, quan va substituïda per Carlos Prieto i es va incorporar a la candidatura de Jaume Collboni a l’alcaldia de Barcelona ocupant el número dos de la seva llista.

Vinyets ja va incórrer en l’error de considerar que Maria Eugènia Gay era encara delegada del govern espanyol a Catalunya en la sessió que la comissió Pegasus va celebrar la setmana passada. Aleshores, el diputat socialista Jordi Terrades li va explicar que ja no ocupava aquest càrrec, però o no el va entendre o els nervis l’han traït avui.

La diputada de la CUP ha comès aquest error en la roda de premsa que ha fet, juntament amb els portaveus de JxCat i ERC a la comissió Pegasus, Josep Rius i Jordi Orobitg, aquest matí. Els tres diputats han participat en aquesta roda de premsa després d’una sessió de 10 minuts de la comissió Pegasus en què s’ha aprovat denunciar al ministeri fiscal la negativa de quatre persones a comparèixer-hi. A més de Maria Eugènia Gay s’hi han negat el també ex-delegat del govern espanyol, Josep Enric Millo, l’ex-president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l’ex-vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria.

(Visited 218 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari