La presidenta del Consell Professional de Programes i Continguts Culturals de la CCMA, activista pro Trias i Puigdemont a Twitter

Marta Prats, lingüista de TV3, retuiteja missatges del candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona i de l’ex-president de la Generalitat dient que cal “salvar Catalunya d’aquesta Espanya”

Consell Professional de Programes i Continguts Culturals i d'Entreteniment de la CCMA, nomenat el 25 de juny del 2019

La presidenta del Consell Professional de Programes i Continguts Culturals i d’Entreteniment de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Marta Prats Geli, té un perfil de Twitter que sembla el d’un militant de JxCat o del Consell per la República. Sol retuitejar missatges del president d’aquest Consell, Carles Puigdemont, i durant la darrera campanya electoral ha posat el seu perfil en aquesta xarxa social al servei del candidat a alcalde de Barcelona per JxCat, Xavier Trias.

El 20 de maig, va fer un missatge que incloïa l’entrevista que el digital Vilaweb va fer a Trias i en va destacar aquesta frase seva: “L’estratègia del diàleg l’he practicada durant molts anys, amb un fracàs important”. Dues setmanes abans havia sortit en defensa del candidat a alcalde de Junts quan va afirmar que la gent que cobra 3.000 euros al mes té problemes per arribar a finals de mes. Va retuitejar el missatge en què Trias intentava justificar aquesta polèmica afirmació dient que “defensem que Barcelona no pot ser una ciutat competitiva només perquè té sous baixos”.

Dos dies abans de les eleccions, Marta Prat també ha publicat missatges contraris a la candidatura d’Ada Colau a la reelecció. Va retuitejar un post on hi havia la fotografia d’un cartell on es veia Ada Colau amb un text on es llegia “Si tu no hi vas Ella es queda”. També en va publicar un altre replicant una candidata de la llista de Colau, Janet Sanz. Sanz havia criticat el model de la dreta per Barcelona i Prats li va respondre: “El de la dreta no ho sé, però l’alternativa al vostre és un d’intel·ligent”. El resultat de les eleccions municipals que li ha agradat molt a la presidenta d’aquest Consell Professional de TV3 és el del poble de Viladamat. L’1 de juny va fer una piulada on repassava l’augment del nombre de regidors de CUP en aquesta vila empordanesa, passant de l’únic que va aconseguir a les eleccions del 2003 als 7 d’aquest any (tots els que hi ha al consistori).

Marta Prats va difondre a Twitter el 30 de maig aquesta frase de Puigdemont: “La funció de l’independentisme no és salvar Espanya de la seva dreta. És salvar Catalunya d’aquesta Espanya”. Retuiteja missatges de Jordi Turull, Clara Ponsatí, Antonio Baños, Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana, Plataforma per la Llengua, el grup Koiné, Josep Lluís Alay, Lluís Llach, Pau Juvillà, Jordi Graupera o Albert Botran”. D’aquest darrer, diputat de la CUP al Congrés, va reenviar el missatge en què donava suport a l’humorista Manel Vidal arran del seu acomiadament del programa Zona Franca de TV3 per haver comparat els votants del PSC amb els nazis. Botran va escriure l’endemà de l’expulsió de Vidal: “No s’estava enfotent d’una minoria ni d’un col·lectiu oprimit. S’estava enfotent del partit que governa a l’Estat. La llibertat d’expressió té valor especialment contra els que manen. Amb Manel Vidal”. Marta Prats va aplaudir el raonament de Botran i el va retuitejar.

El Consell Professional de Programes i Continguts Culturals i d’Entreteniment de la CCMA es va crear el 25 de juny del 2019 i Marta Prats, que treballa com a lingüista a TV3, n’és presidenta des d’aleshores. Té assignades les funcions d’assessorar i donar suport als professionals, representar-los davant la direcció, canalitzar cap a la direcció les demandes, les propostes i els suggeriments, actuar com a instància de comunicació, diàleg i consulta entre la direcció i els professionals, i també entre aquests i l’opinió pública. El Llibre d’Estil de la CCMA dictamina que els seus professionals no han de fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels seus mitjans. Marta Prats és professional des de fa molts anys a TV3. Presideix el Consell Professional de Programes i Continguts Culturals i d’Entreteniment de la CCMA. Si ella no compleix el Llibre d’Estil de la CCMA s’entén que hi hagi tants professionals de TV3 i Catalunya Ràdio que el vulnerin sistemàticament.

(Visited 344 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari