Comandaments dels Mossos demanen a Interior actuar “amb fermesa” a la ‘rave’ d’Ivars

El sindicat SICME reclama una “estratègia clara” perquè Catalunya no sigui el “paradís” d’aquestes festes il·legals

Control dels Mossos d'Esquadra a la sortida d'Ivars de Noguera, direcció a la festa il·legal (ACN)

El SICME, el sindicat de comandaments superiors de Mossos d’Esquadra, ha demanat aquest dimecres a la conselleria d’Interior actuar “amb fermesa” amb la rave d’Ivars de Noguera, i ha alertat que Catalunya “no es pot convertir en un paradís per aquestes activitats il·legals”.

En un fil de Twitter, el sindicat insta el departament “a actuar amb la celeritat i fermesa necessàries”, i considera “intolerable” l’atac violent per part de participants en la festa contra cinc agents que van quedar ferits de diversa consideració. En aquest sentit, el SICME reclama una “estratègia clara” davant d’aquestes activitats i acabar amb la “impunitat” d’organitzadors i participants de les raves.

El sindicat subratlla que aquestes activitats “posen en risc els boscos i alteren la convivència de la ciutadania”, i per això que remarca que “és necessari llençar un missatge clar als organitzadors d’aquestes festes que aquí no tot està permès”. Així mateix, ha subratllat que és “imprescindible” que el cos tingui instruments jurídics i materials. Els sindicats SAP-FEPOL i USPAC ja es van pronunciar en el mateix sentit dimarts.

La ‘rave’, activa des de dissabte

La rave, que es fa al costat de l’embassament de Santa Anna, continua activa des de dissabte, però cada vegada hi ha menys assistents. Segons els Mossos d’Esquadra, dimarts a la tarda en quedaven uns 300 i aquest dimecres la xifra ha anat a la baixa. La policia continua controlant l’accés i la sortida a la zona per evitar que hi vagi més gent, i també per fer tests d’alcoholèmia i drogues als que en surten.

De moment, els Mossos no tenen previst fer cap mena d’intervenció per intentar dissoldre la festa il·legal malgrat les peticions que han fet sindicats policials. Els participants de la rave són d’arreu d’Espanya i d’altres països d’Europa, principalment d’Itàlia i França. Per accedir-hi, alguns dels assistents han passat per finques particulars on han provocat danys a fruiters.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari