Felip VI demana a Joan Carles I que no vingui a Espanya durant la campanya electoral

El rei emèrit farà cas al seu fill i no visitarà Galícia a principis de juliol, com tenia inicialment previst

Felip VI amb Joan Carles I
Felip VI amb Joan Carles I

Pocs dies abans de les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M, el rei emèrit Joan Carles I va manifestar al seu fill Felip VI, actual cap d’Estat, la seva voluntat de viatjar a Espanya coincidint amb el calendari de regates del Club Nàutic de Sanxenxo (Pontevedra). Així, l’emèrit viatjaria a Galícia els dies 7, 8 i 9 de juliol; del 28 de setembre a l’1 d’octubre; el 21 i 22 d’octubre i el 25 i 26 de novembre.

No obstant això, segons ha publicat El Periódico de Catalunya, Felip VI va fer una petició al seu pare: que no visités Espanya durant les eleccions generals, inclòs el període de campanya electoral. Aquesta conversa entre ambdós monarques va produir-se abans que el president del govern central, Pedro Sánchez, avancés els comicis al 23 de juliol, però l’entorn de Joan Carles I ha assenyalat al mitjà citat que l’emèrit farà cas a la recomanació del seu fill i no viatjarà a Espanya a principis de juliol.

Amb aquesta petició, la intenció de Felip VI és que la monarquia no es converteixi en un tema de campanya i que els partits no l’utilitzin com a arma llancívola. La institució viu un moment delicat i els anteriors viatges de Joan Carles I a Sanxenxo ja van causar un cert malestar.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari