Pedro Sánchez avança les eleccions generals al 23 de juliol

El president del govern anuncia la data dels comicis l'endemà que el PP s'imposés als socialistes a les eleccions municipals i autonòmiques

El president del Govern central, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que avança al 23 de juliol la convocatòria de les eleccions generals, que es preveien per a finals d’any. Sánchez ha fet l’anunci a les 11 del matí, en una compareixença extraordinària des de les escales de la Moncloa prèvia a la reunió de l’executiva del PSOE, l’endemà que el PP s’imposés a les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig, desplaçant els socialistes d’almenys sis de les nou CCAA que governaven.

“He comunicat al cap de l’Estat la decisió de convocar un Consell de Ministres aquesta mateixa tarda per dissoldre les Corts i procedir a la convocatòria de les eleccions generals, en ús de la prerrogativa que la Constitució atribueix al president del govern”, ha dit Sánchez sobre una convocatòria que es publicarà aquest dimarts al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El president del govern i líder socialista ha argumentat que els resultats del 28-M exigeixen “una clarificació sobre la voluntat dels espanyols, les polítiques del govern espanyol i les forces polítiques que han de liderar aquesta fase”. “El millor és que els espanyols prenguin la paraula”, ha sentenciat.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari