Tota la informació en directe, minut a minut

Més de 5,4 milions de catalans han estat cridats a les urnes per escollir els seus representants municipals

Careta eleccions 28-M

Aquest diumenge, més de 35,5 milions de ciutadans espanyols, 5.490.046 a Catalunya, han estat cridats a les urnes per escollir els seus representants municipals i, en 12 comunitats, també els autonòmics. A Catalunya, han obert al públic 2.730 col·legis electorals amb un total de 8.946 meses, 581 més que a les eleccions municipals del 2019.
_________________________

CATALUNYA – Participació: La participació en les eleccions municipals a Catalunya és d’un 55,55%, amb el 99,62% de vot escrutat, xifra que suposa un descens de 9,26 punts respecte als comicis del 2019.

COMUNITAT VALENCIANA – Resultats oficials: El PP guanya les eleccions a la Comunitat de València i suma majoria absoluta amb Vox. A la capital de la comunitat, els populars també han guanyat els comicis.

MADRID – Resultats oficials: El PP s’imposa tant al govern municipal de Madrid com a l’autonòmic. Amb més del 90% escrutat, José Luis Martínez-Almeida és el candidat a l’alcaldia més votat, i amb el 50% de l’escrutini, Isabel Díaz Ayuso obtindria majoria absoluta a la comunitat.

BARCELONA – Declaracions de Grau: L’alcaldable de Cs a Barcelona, Anna Grau, ha lamentat la derrota del seu partit, que no ha aconseguit entrar al consistori: “El resultat no s’acosta ni remotament a l’esperat. Vaig demanar un vot de confiança i, òbviament, no l’he sabut mobilitzar”, ha expressat.

BARCELONA – Declaracions de Maragall: El candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha felicitat Trias per la victòria electoral i ha lamentat que “no hem sigut capaços de liderar una alternativa progressista i independentista”.

BARCELONA – Declaracions de Parera: La candidata de Valents, Eva Parera, que s’ha quedat fora de l’Ajuntament de Barcelona, ha destacat que “hi ha una bona notícia que tots celebrem i és que Colau ja no serà alcaldessa”.

BARCELONA – Declaracions de Sirera: El candidat del PP, Daniel Sirera, ha valorat positivament els resultats electorals i s’ha mostrat agraït per passar de dos a quatre representants. “Semblava difícil, però ho hem fet”, ha afirmat Sirera

CATALUNYA – Resultats: Junts és qui ha guanyat en més municipis de Catalunya, ERC és el partit que ha obtingut més regidors (2.881) i el PSC la formació que ha rebut més vots (23,74%).

CATALUNYA – Resultats: El PSC és la força més votada a Catalunya, i ha obtingut més del 23% dels vots. Junts, en segona posició, ha aconseguit més del 18% dels vots seguit d’ERC (17%), els comuns (8,8%), el PP (8,2%), Vox (5%) i la CUP (4,4%).

BARCELONA – Declaracions de Trias: El guanyador de les eleccions a Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que serà alcalde de la capital catalana, i ha felicitat tant als socialistes com als comuns, als qui també ha enviat un missatge: “Tindran un alcalde, si volen, que col·laborarà amb tothom”.

MADRID – Resultats: El PP s’imposa a l’Ajuntament de Madrid amb més d’un 70% escrutat, i és també la força més votada en les eleccions autonòmiques amb un 14,34% del vot escrutat.

BARCELONA – Resultats oficials: Trias guanya les eleccions a Barcelona amb el 98% escrutat i es fa amb 11 regidors. Collboni queda en segon lloc, amb 10 regidors, i Colau en tercera posició amb 9.

TARRAGONA – Resultats oficials: El PSC s’imposa a Tarragona amb el 27,5% dels vots i 9 regidors. ERC queda en segona posició amb 6, seguida del PP (4), Vox (3), Junts (3) i els comuns (2).

LLEIDA – Resultats oficials: El PSC també guanya les eleccions a Lleida i aconsegueix 9 representants. El PP queda segon amb 5 regidors, seguit d’ERC i Junts -també amb 5-, Vox (2) i els comuns (1).

GIRONA – Resultats oficials: El PSC guanya a Girona i obté vuit regidors. Guanyem és la segona formació més votada, amb 7 regidors, seguida de Junts (7 representants), ERC (3), PP (1) i Vox (1).

FIGUERES – Resultats oficials: Junts, amb Jordi Masquef al capdavant, aconsegueix la majoria absoluta més gran a Figueres en democràcia amb 13 regidors. El PSC s’ha quedat com a segona força amb tres regidors.

LA SEU D’URGELL – Resultats oficials: Joan Barrera, de Compromís X La Seu, guanya les eleccions a la Seu d’Urgell amb vuit regidors, i JxCat en treu quatre. ERC obté tres representants i la CUP es manté en dos.

BADALONA – Resultats oficials: Xavier García Albiol (PP) guanya les eleccions a Badalona i aconsegueix la majoria absoluta. El PSC queda en segona posició amb 4 regidors, seguit d’ERC (2), els comuns (2) i Guanyem (1).

IGUALADA – Resultats oficials: Junts, amb Marc Castells al capdavant, guanya les eleccions a Igualada amb el 40,1% dels vots i 10 regidors. La segona força al consistori serà SOM-HI-PSC, de Jordi Cuadras, amb 5 representants.

TARRAGONA – Resultats: Amb més del 90% dels vots escrutats, el PSC, amb Rubén Viñuales encapçalant la llista, s’imposa a Tarragona i aconsegueix 9 regidors. ERC el segueix de lluny, amb 6 regidors, seguit del PP (4 regidors), Vox (3), Junts, (3) i els comuns (2).

BARCELONA – Resultats: Trias guanyaria les eleccions a la capital catalana amb 11 regidors amb el 85% escrutat. Collboni quedaria en segona posició amb 10 regidors i Colau en tercera amb 9. ERC obtindria 5 regidors, el PP 4 i Vox 2.

LLEIDA – Resultats: Amb el 87% escrutat, el PSC guanyaria les eleccions a Lleida amb 9 regidors i el PP quedaria en segona posició amb 5 regidors. ERC i Junts obtindrien també 5 regidors cadascun, Vox 2 i el Comú 1.

GIRONA – Resultats: Amb el 81% escrutat, PSC i Guanyem (CUP) empaten a Girona amb vuit regidors cadascun. Junts quedaria en tercera posició amb 7 regidors, i ERC seria quarta amb 3.

BARCELONA – Resultats: Triple empat entre Trias, Collboni i Colau. Els tres obtindrien 10 regidors amb el 73% escrutat.

BARCELONA – Primers resultats: Trias supera Collboni amb el 65,7% escrutat. Junts i PSC es mantenen amb 10 regidors, i BComú quedaria en tercera posició amb 9 regidors.

RIPOLL – Resultats oficials: El partit d’extrema dreta independentista Aliança Catalana, amb Sílvia Orriols al capdavant, guanya les eleccions a Ripoll.

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT – Primers resultats: Núria Marín (PSC) tornaria a guanyar a l’Hospitalet de Llobregat, però no aconseguiria la majoria absoluta amb un 47% del vot escrutat.

BARCELONA – Primers resultats: Empat tècnic entre el PSC i Trias per Barcelona, ambdues formacions amb 10 regidors, amb el 46,9% escrutat. Els comuns obtindrien 9 regidors.

MADRID – Primers resultats: Amb el 7,6% escrutat, el PP seria la primera força a l’Ajuntament de Madrid. Más Madrid quedaria en segona posició, seguit del PSOE i de Vox. Unides Podem entraria al consistori amb tres regidors.

BARCELONA – Primers resultats: Amb el 22% escrutat, el PSC es manté com la força més votada, mentre que a Barcelona En Comú i a Trias per Barcelona només els separen 1.000 vots.

SABADELL – Primers resultats: Amb el 60% escrutat, el PSC guanyaria les eleccions a Sabadell i obtindria majoria absoluta.

BADALONA – Primers resultats: Xavier García Albiol (PP) guanyaria a Badalona amb majoria absoluta, amb prop del 40% escrutat.

LLEIDA – Primers resultats: El candidat socialista seria el més votat a Lleida, amb el 16,5% escrutat.

TARRAGONA – Primers resultats: Els socialistes serien la força més votada a Tarragona amb el 25% escrutat.

GIRONA – Primers resultats: El PSC guanyaria les eleccions a Girona, amb el 16% del vot escrutat. Vox entraría al consitori gironí amb dos regidors.

BARCELONA – Primers resultats: Amb el 3,5% escrutat, el PSC guanyaria les eleccions a Barcelona amb 12 regidors, seguit de BComú (10 regidors), Junts (7 regidors), ERC (5 regidors), PP (4 regidors) i Vox (3 regidors).

BARCELONA – Valoracions d’ERC: La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha rebutjat valorar els sondejos: “Veurem com van arribant les dades”, ha assenyalat.

BARCELONA – Valoracions de Ciutadans: La diputada de Ciutadans Marina Bravo ha destacat el descens de la participació, i ha evitat fer cap valoració fins a tenir els primers resultats definitius.

BARCELONA – Valoracions de Barcelona En Comú: Jordi Martí (BComú) ha valorat negativament la possible entrada de Vox al consistori barceloní i ha afirmat que es mantenen “molt prudents” encara que els sondejos són positius per als comuns.

CATALUNYA – Sondeig: Segons el sondeig de TV3, Ciutadans desapareixeria de tots els consistoris de les capitals de província de Catalunya.

BARCELONA – Valoracions de Junts: El número tres de la llista de Trias per Barcelona ha assenyalat que les dades dels sondejos “són un punt de partida” i s’ha mostrat segur “que aniran a l’alça”. També ha insistit que “tots els escenaris estan oberts”.

BARCELONA – Valoracions del PP: El número dos de la candidatura del PP a Barcelona, Juan Milián, ha valorat els sondejos a peu d’urna i ha destacat que “complirem el nostre objectiu, que era créixer”.  

BARCELONA – Participació per districtes: A la capital catalana, els districtes amb més participació segons les dades fins a les 6 de la tarda són Les Corts (54%), Sarrià-Sant Gervasi (53%) i l’Eixample. Per contra, on més ha baixat la participació és a Ciutat Vella (38,9%), Nou Barris (42,4%) i Sant Andreu (49,4%).

COMUNITAT VALENCIANA – Sondeig: El PP tornaria a guanyar a la Comunitat Valenciana en un frec a frec amb el PSPV. Segons el sondeig de TV3, Compromís perdria entre 3 i 5 escons, i Vox pujaria amb entre 3 o 4 diputats més.

MADRID – Sondeig: El PP s’imposaria per majoria absoluta a les eleccions a la Comunitat de Madrid, segons el sondeig de TV3, on el PSOE quedaria en segona posició seguit de Más Madrid. Vox baixaria dels 13 parlamentaris actuals a una forquilla d’entre 9 i 10.

GIRONA – Sondeig: Junts i el PSC es disputarien l’alcaldia de Girona, ja que segons el sondeig de TV3 només hi hauria un punt de diferència entre ambdues formacions a favor dels postconvergents. Seria l’únic consistori d’una capital de província catalana on Vox no entraria.

TARRAGONA – Sondeig: Segons el sondeig de TV3, el candidat socialista guanyaria les eleccions a Tarragona amb un 30% dels vots. De la mateixa manera que a Barcelona i Lleida, Vox entraria a l’ajuntament.

LLEIDA – Sondeig: El PSC de Fèlix Larrosa guanyaria les eleccions a Lleida amb un 26% dels vots, segons el sondeig de TV3. Vox entraria al consistori lleidatà amb un 8% dels vots.

BARCELONA – Sondeig: El sondeig de TV3 dona un frec a frec entre Ada Colau i Jaume Collboni (PSC), amb un lleuger avantatge per a l’alcaldable dels comuns. Xavier Trias (Junts) quedaria en tercera posició seguit d’Ernest Maragall (ERC) i Daniel Sirera (PP). Vox també entraria al consistori barceloní

ESPANYA – Récord històric: Al petit poble de Villaroya, a La Rioja, tots els electors cridats a les urnes han votat en 29 segons i 52 centèsimes, un temps que els ha permès superar el rècord que ja tenien des del 2019.

CATALUNYA – Participació per municipis: Segons les dades provisionals, els municipis catalans on més ha baixat la participació fins a les 6 de la tarda són Olot (-14,9%), Agramunt (-14,4%) i Santa Coloma de Farners (-13,3%).

ESPANYA – Participació: Al conjunt d’Espanya, la participació a les 6 de la tarda ha pujat més d’un punt respecte als darrers comicis. El 2019, era del 49,9%, i aquest diumenge  supera el 51,3%.

BARCELONA – Participació: A Barcelona han votat el 48,6% dels electors fins a les 6 de la tarda, un 3,2% menys que les eleccions del 2019. 

TARRAGONA – Participació: Fins a les sis de la tarda, a Tarragona han votat el 42,1% de les persones cridades a les urnes, xifra que representa 6,7 punts menys que fa quatre anys.

LLEIDA – Participació: Segons les dades provisionals fins a les 6 de la tarda, la participació a Lleida és del 41%, i cau 5,4 punts respecte al 2019.

GIRONA – Participació: Girona és la capital de província catalana on més ha caigut la participació en comparació amb els comicis del 2019. A les 6 de la tarda, han votat el 40,5% dels electors, un 10,1% menys que fa quatre anys. 

CATALUNYA – Participació: A les 6 de la tarda, a Catalunya la participació és del 44,4%, i cau, concretament, 6,46 punts respecte a les eleccions del 2019, quan a aquesta mateixa hora ja havien votat un 51,01% dels electors.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari