El Consell de Ministres aprova la nova Llei de paritat

La norma obligarà les grans empreses a tenir com a mínim un 40% de dones als seus consells

Pedro Sánchez

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts en segona volta la Llei de paritat que vol garantir una representació paritària de dones i homes als centres de decisió públics i privats

La normativa estableix la presència obligatòria de com a mínim un 40% de dones als consells d’administració de les grans empreses, les candidatures electorals (que hauran d’anar en cremallera), els col·legis professionals i els jurats de reconeixements públics. La CNMV i l’Institut de les Dones vetllaran pel compliment de la norma.

L’objectiu, segons ha anunciat aquest dilluns el president, Pedro Sánchez, és que les Corts aprovin la llei abans que s’acabi la legislatura.

La norma també estableix una representació paritària obligatòria al govern espanyol, el Tribunal Constitucional, el Consell d’Estat, el Tribunal de Comptes, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Consell d’Estat i el Consell Fiscal.

Sánchez ha recordat que la norma obligarà al fet que hi hagi “paritat al poder polític, paritat al poder econòmic, paritat al govern d’Espanya i als governs de les grans empreses, per llei”.

Una altra modificació introduïda en el procés d’audiència pública de la llei és la “flexibilització del calendari d’implementació”. Per a les empreses cotitzades serà obligatori des de 2024, però no ho serà fins al 2028 per a les entitats d’interès públic, recull l’ACN.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari