El síndic recomana limitar la transmissió de llicències de pisos turístics a Barcelona

L'organisme constata que amb la interpretació actual del PEUAT s’estan perpetuant habitatges turístics

Pisos turístics
Pisos turístics

La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha recomanat a l’Ajuntament de Barcelona que reconsideri la interpretació de l’article del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) per limitar la transmissió de llicències en les zones amb més habitatges d’aquest tipus. Arran d’una queixa d’una ciutadana, l’organisme revisat l’actuació de l’administració i la normativa vigent i, a parer seu, la interpretació que es fa de l’article 26.2 del PEUAT perpetua les habilitacions d’Habitatge d’Ús Turístic (HUT) en vigor en zones ja sobrecarregades de la ciutat mitjançant la seva transmissió, i “propicia l’explotació turística sobre l’habitatge habitual i permanent”.

L’organisme també considera que s’ha de ser molt estricte en els traspassos que es comuniquin, de moment i mentre no es modifiqui aquesta interpretació, i que no s’han d’acceptar en cap cas aquells que tinguin expedients disciplinaris o sancionadors en tramitació. Una de les previsions normatives del PEUAT és, justament, la no-transmissibilitat dels títols habilitants que emparen el desenvolupament de l’activitat d’HUT, prevista a l’article 26.2.

La Sindicatura celebra que s’hagi restringit el règim de transmissió d’aquestes activitats turístiques i vol posar de manifest que era una recomanació emesa des d’aquesta institució amb l’objectiu d’evitar la gentrificació en determinats barris i l’encariment desproporcionat dels habitatges. Alhora, però, avisa que amb la interpretació actual, aquesta mesura de no-transmissibilitat s’aplica únicament a les noves altes, motiu pel qual la Sindicatura manifesta que s’ha de reconsiderar.

D’altra banda, l’organisme també recomana que es faci una verificació exhaustiva dels requisits de tots els HUT existents per assegurar que es compleix amb la legislació vigent.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari