El Suprem puja les indemnitzacions per l’accident de Germanwings

14 familiars de víctimes percebran un increment del 50%, i no del 35% o el 45% en funció de la convivència

Una parella recorda un familiar al monòlit de les víctimes de l'accident de Germanwings, a l'aeroport del Prat

Foto: ACN, Norma Vidal

La sala civil del Tribunal Suprem ha incrementat l’import de les indemnitzacions que cobraran 14 familiars de víctimes que van morir a l’avió de Germanwings que un copilot va estavellar intencionadament el 2015 als Alps francesos.

La sentència, coneguda aquest dimarts, conclou que l’increment sobre la indemnització resultant d’aplicar el barem dels accidents de trànsit ha de ser del 50%, i no del 35% o el 45%, en funció de si el familiar en qüestió convivia amb la víctima.

La resolució estima un recurs extraordinari per infracció processal, que argumentava que l’Audiència de Barcelona havia vulnerat el principi de total indemnitat del perjudicat quan havia aplicat, orientativament, un increment del 25%, per les circumstàncies dels fets, sumant-hi un 10% o un 20%, en funció de si el familiar convivia amb la persona traspassada o no.

El Suprem ha resolt ara que aquest barem no és per ell mateix contrari al principi d’indemnitat, però que el percentatge resultant, que considera desproporcionat, sí que el vulnera, i ha decidit situar-lo en el 50%.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari