El Consell de Ministres aprova flexibilitzar la jubilació anticipada per a discapacitats

El govern espanyol redueix de 15 a 5 anys el període obligatori de cotització per a sol·licitar-la

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá

Foto: @desdelamoncloa

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts  la flexibilització de les condicions perquè treballadors amb discapacitat d’almenys el 45% es jubilin anticipadament, tal com va avançar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte electoral aquest dilluns. Concretament, l’executiu espanyol ha reduït de 15 a 5 anys el període obligatori de cotització amb la discapacitat per poder-ho sol·licitar.

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha defensat en roda de premsa que amb aquesta iniciativa es completen les recomanacions del Pacte de Toledo, i ha desvinculat l’aprovació de la mesura de la campanya electoral. Segons el govern central, la reforma duplicarà el nombre de persones amb discapacitat que podran beneficiar-se de la jubilació anticipada. El pronòstic és que en deu anys beneficiï a 6.000 persones.

La reforma de l’executiu espanyol també permetrà a aquestes persones sumar diverses patologies per acreditar el 45% de discapacitat, simplificant així el procediment. Fins ara, s’havia d’acreditar amb una única patologia.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari