La CHE declara la situació excepcional per sequera a la unitat del Baix Ebre

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre planteja una reducció de les concessions dels canals del Delta

Sequia a l'arrosar del Delta (ACN)
Sequia a l'arrosar del Delta (ACN)

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha decretat la situació excepcional per sequera extraordinària per a la unitat del Baix Ebre, que comprèn des de Mequinensa al delta de l’Ebre. La declaració d’aquest dijous planteja una reducció de les concessions de rec, que ja estan al 50%, i estima que les pèrdues del cultiu de l’arròs tindran un cost de 70 milions d’euros. Pel que fa a la producció de mol·luscs de les badies del Delta, també es preveu una reducció del 30% perquè no hi arribarà prou aigua dolça.

Amb aquest context, el Govern insisteix en què cal garantir els cabals ecològics dels canals en els 20 metres cúbics per segon, per arribar als camps d’arròs i per al seu ús ambiental a les badies i llacunes. Mentrestant, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha posat en marxa les taules de seguiment del Pla integral de gestió de l’aigua dolça del delta de l’Ebre (PIGADE) per recollir “experiència, coneixements i punts de vista” dels diferents actors del delta de l’Ebre amb l’objectiu de “materialitzar les actuacions previstes en el pla” i coordinar l’ús ambiental dels cabals.

El PIGADE preveu una inversió de 36,7 milions d’euros per a la gestió integral de l’aigua dolça del delta, un pla que s’afegeix a les accions de l’Estratègia Delta relacionades amb la gestió dels sediments, l’estabilització del frontal deltaic i la protecció de la part interior del Delta.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari