El CGPJ xifra en 1.079 les reduccions de pena i en 108 les excarceracions per la llei ‘només sí és sí’

El càlcul és incomplet, ja que no inclou revisions tramitades en jutjats penals

La ministra d'Igualtat, Irene Montero
La ministra d'Igualtat, Irene Montero.

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha xifrat en almenys 1.079 les reduccions de condemna i en 108 les excarceracions resultants de l’entrada en vigor de la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei només sí és sí.

La dada, que comptabilitza informació compilada per l’òrgan de govern dels jutges fins a l’1 de maig, és incompleta, ja que no inclou revisions de condemna tramitades en jutjats penals, els quals s’encarreguen de jutjar delictes contra la llibertat sexual amb condemnes de fins a cinc anys de presó, per la dificultat d’aconseguir aquestes dades.

Es tracta de la segona actualització, després que es publiquessin les primeres xifres oficials l’1 de març, quan es va informar de 721 rebaixes i 74 excarceracions, i que s’actualitzessin el 14 d’abril, situant-les en 978 rebaixes i 104 excarceracions. Fonts del CGPJ ja havien avançat el 3 de maig que s’havia superat el miler de reduccions de condemna.

La xifra actual de reduccions, 1.079, representa el 30,9% de les que ha comptabilitzat el CGPJ fins a l’1 de maig. Catalunya acumula 95 reduccions de condemna i vuit excarceracions, i la Comunitat de Madrid és el territori espanyol amb les xifres més grans: 126 reduccions i 16 excarceracions.

(Visited 9 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari