Comença la segona fumigació contra la mosca negra al Segre i el Cinca

La Paeria de Lleida ha demanat a la Generalitat avançar el tractament per les picades al recinte de les Firetes

Un tècnic fumiga amb un tractament contra la mosca negra (ACN)
Un tècnic fumiga amb un tractament contra la mosca negra (ACN)

Tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) de la Generalitat han començat aquest dimecres la segona de les sis fumigacions previstes enguany per combatre la mosca negra al tram català del riu Cinca i al Segre des de l’Aiguabarreig a la Granja d’Escarp fins a les comportes del parc de la Mitjana de Lleida. Els treballs s’han avançat dues setmanes per la petició de la Paeria de Lleida al govern català, després que el consistori hagi rebut queixes per picades de mosquit i mosca negra al recinte de les Firetes.

Durant aquesta primera jornada els tècnics actuen amb mitjans terrestres al llarg de dos quilòmetres de riu que passen per dins la ciutat, mentre que dijous es fumigaran els 25 quilòmetres restants amb helicòpter. Montse Masià, tècnica del COPATE, ha afirmat que al tram de riu que passa per la ciutat “és normal que hi hagi més larves”, però que, tot i així, la quantitat de larves de mosca negra que han trobat és la “que s’espera que hi hagi” per l’època de l’any.

El tractament contra la mosca negra consisteix en un seguit d’abocaments en diversos punts del riu d’un insecticida larvicida biològic molt específic i selectiu per a aquest tipus d’insectes, per tal d’eliminar la possibilitat que les larves es desenvolupin. Durant els treballs s’actua en una trentena de punts d’abocament on s’hi distribueixen un miler de litres de l’insecticida en cadascuna de les fumigacions previstes.

L’erradicació total de la mosca negra és pràcticament impossible, tot i que el tractament pot arribar a eliminar fins a un 95% el nombre de larves del riu, en funció també d’altres factors com són les condicions meteorològiques, el cabal del riu, la major o menor presència d’algues i la temperatura de l’aigua. L’objectiu de les fumigacions és mantenir l’afectació de la plaga en uns nivells tolerables i reduir de forma significativa les molèsties per a la població.

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari