L’OMS recomana no afluixar la vigilància del covid-19 perquè “la pandèmia no ha acabat”

Margaret Harris aconsella seguir fent servir mascareta en espais en què no hi hagi prou ventilació o distància

Una família caminant tots amb mascareta el 2021 (ACN)
Una família caminant tots amb mascareta el 2021 (ACN)

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat continuar fent tests de coronavirus a la població i no afluixar la vigilància perquè “la pandèmia encara no s’ha acabat”. Així ho ha assegurat la portaveu de l’OMS, Margaret Harris, en una entrevista a RAC1, i també ha recomanat que la mascareta continuï fent-se servir en espais amb poca ventilació o insuficient distància de seguretat, encara que no sigui obligatori per llei.

La portaveu ha fet una crida a posar en pràctica tot el que la pandèmia va ensenyar a la societat, i ha demanat millorar i enfortir el sistema sanitari des d’un punt de vista material i professional. Alhora, ha lamentat que alguns països hagin reduït els tests que es fan i ha considerat que “és una mala idea” perquè fa impossible “seqüenciar el virus per saber si ha mutat”. En aquest sentit, ha dit que és imprescindible disposar d’aquesta informació com més aviat millor, “per això és important testar i tenir una vigilància estricta del comportament del virus”, ha afirmat.

Harris ha recordat que els principals elements per combatre la pandèmia són la vacunació, els tests, i la ventilació, i recomana seguir portant la mascareta com a mesura preventiva. “Si tens molta transmissió del virus, la mascareta t’ofereix una protecció extra, sobretot en espais tancats”, ha apuntat.

Divendres passat l’OMS va decretar la fi de l’emergència internacional per la covid-19 a través d’un comunicat en què va advertir que el virus continua sent “un problema de salut”, però va afegir que no constitueix “una emergència de salut pública i preocupació internacional”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari