El govern català vol crear un cos especialitzat en acció exterior i la UE

El personal se seleccionarà a través de convocatòries específiques i el pressupost dependrà de les necessitats

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret (ACN, Marta Vidal)

El govern català ha iniciat les tasques per crear un cos especialitzat en acció exterior i la Unió Europea (UE) amb l’objectiu d’avançar en la professionalització del personal encarregat de la política d’internacionalització. Amb la iniciativa, encara en tasques inicials per crear una llei, l’executiu català pretén tenir funcionaris especialitzats en l’àmbit internacional.

“Permetrà definir els requisits professionals que diferenciïn els professionals encarregats de l’acció exterior de la resta i dotar-los d’un caràcter especialitzat”, apunta el govern català, tot insistint que també permetrà compartir talent amb altres departaments. Actualment, la Generalitat no té cap cos o escala de funcionaris o categoria laboral en la qual es requereixin coneixements especialitzats en matèria exterior. Per això, defensa que cal “fer un pas endavant” i tenir un cos especialitzat en afers exteriors que permeti “garantir que l’acció exterior catalana es planifica i s’executa de la manera més eficaç i eficient” i amb la “voluntat de generar el màxim impacte positiu per als interessos del país”.

Entre els objectius del nou cos hi ha el reforç de la projecció i influència de Catalunya a l’exterior i facilitar la promoció dels interessos i les polítiques de la Generalitat al món; garantir que l’administració pública té personal preparat i amb coneixements i aptituds específiques en matèria exterior; la disposició d’eines necessàries per convocar llocs de treball amb els requisits específics que donin resposta a les necessitats del govern català en l’àmbit internacional; l’atracció i retenció de talent i disposar a tots els departaments de personal expert en matèria internacional.

El personal se seleccionarà a través de convocatòries específiques i l’impacte pressupostari dependrà de l’avaluació del personal necessari, apunta la Generalitat. El nou cos és un projecte de llei del govern català i ha de ser aprovat pel Parlament. Primer, el departament d’Acció Exterior i UE ha de redactar l’avantprojecte de llei i després passarà un procés participatiu. Posteriorment, l’executiu català ha d’aprovar l’avantprojecte i es tramitarà al Parlament.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari