Catalunya va rebre el març un 44% més de turistes que l’any passat

La despesa total va incrementar-se un 43%, fins als 1.056 milions d'euros

Un turista fa una foto a Barcelona (ACN)
Un turista fa una foto a Barcelona (ACN)

Catalunya va rebre 1,02 milions de turistes el mes de març, xifra que representa un increment del 44% comparada amb el mateix mes de l’any passat, i que la consolida com la segona zona d’Espanya més visitada, ja que concentra gairebé el 20% del turisme total, només superada per Canàries. Pel que fa a la despesa, creix proporcionalment a l’arribada de visitants i escala fins als 1.056 milions d’euros, un 43% més. Espanya, en total, va rebre 5,3 milions de turistes al març, un 30% més.

A l’acumulat del primer trimestre de l’any, Catalunya es posiciona de nou com la segona zona del país que més turistes ha rebut, amb gairebé 2,8 milions de visitants, un 53,4% més. Canàries supera aquesta xifra amb 3,7 milions de visitants, un 30,9% més. En el tercer lloc hi ha Andalusia, que va rebre dos milions de viatgers, un 46,2% més. Segons el ministre d’Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez, les dades mostren que el 2023 serà un any “extraordinari” amb més despesa i estades més prolongades.

Segons ha detallat l’Institut Nacional d’Estadística (INE) aquest dijous, els francesos són el 19,5% dels viatgers arribats a Catalunya, just per davant dels italians, que representen el 9,8% del total.

 

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari