Israel crida a consultes la seva ambaixadora a Espanya i cita l’ambaixadora espanyola a Tel-Aviv

El govern israelià ha convocat també els representants d'Irlanda i Noruega

L'ambaixadora d'Israel a Madrid, Rodica Radian-Gordon, a la roda de premsa amb familiars de segrestats (ACN)

El govern d’Israel ha cridat aquest dimecres a consultes la seva ambaixadora a Espanya, Rodica Radian-Gordon, i l’ambaixadora espanyola a Tel-Aviv, Ana María Salomón Pérez, pel reconeixement de Palestina com a Estat. La cita d’ambdues representants diplomàtiques arriba després que les autoritats israelianes ja haguessin cridat a consultes els ambaixadors d’Irlanda i Noruega, els altres dos països que, com Espanya, han anunciat aquest dimecres que reconeixeran l’estat palestí el 28 de maig.

En un missatge a X, el ministre d’Exteriors d’Israel, Israel Katz, ha titllat de “premi” al terrorisme l’anunci d’Espanya, Noruega i Irlanda de reconèixer l’Estat palestí i ha avisat que tindrà “greus conseqüències”.

L’ambaixadora israeliana ja va ser cridada a consultes el novembre per unes declaracions del president espanyol, el socialista Pedro Sánchez, que qüestionaven que Israel estigués complint el dret internacional en l’atac a Gaza. La representant israeliana va tornar a Madrid al gener en considerar que hi havia hagut un “canvi a millor” en els missatges del govern espanyol.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari