Israel considera el reconeixement de Palestina un “premi” al terrorisme que tindrà “conseqüències greus”

El ministre d'Exteriors, Israel Katz, afirma que no els impedirà aconseguir els seus objectius el pas anunciat per Espanya, Noruega i Irlanda

El ministre d'Exteriors israelià, Israel Katz - Foto: Israel Katz

El ministre d’Exteriors d’Israel, Israel Katz, ha titllat aquest dimecres de “bogeria” i “premi” al terrorisme l’anunci d’Espanya, Noruega i Irlanda de reconèixer Palestina  com a Estat. En un missatge a X, Katz ha avisat que aquest reconeixement tindrà “conseqüències greus”.

“Israel no es quedarà en silenci”, ha dit sobre una decisió que considera una “injustícia a la memòria de les víctimes” de l’atac del 7 d’octubre i un “cop als esforços” per alliberar els ostatges en mans de Hamàs, que, a més, conclou que “perjudica la possibilitat de pau i el dret d’Israel a defensar-se”, recull l’ACN.

El ministre d’Exteriors israelià, d’altra banda, ha afegit que el reconeixement de Palestina no “impedirà” Israel “aconseguir els seus objectius”, entre els quals ha citat el “restabliment de la seguretat”, el desmantellament de Hamàs i l’alliberament dels ostatges. “No hi ha causes més justes que aquestes”, ha afirmat.

Katz ha cridat a consultes els ambaixadors de Noruega i Irlanda pel reconeixement i ha avisat que podria fer el mateix amb el representant d’Espanya.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari