Sánchez defensa la seva dona i avança que compareixerà al Senat si li demanen

El president espanyol afirma que no aconseguiran "trencar-lo" amb atacs: "El meu govern és un govern net"

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres la professionalitat de la seva dona, Begoña Gómez, davant les acusacions de l’oposició i les diligències judicials que se li han obert pel seu suposat paper en el rescat d’Air Europa. En una compareixença al Congrés dels Diputats, el també líder del PSOE ha anunciat la disposició d’ambdós, d’ell i de Gómez, a acudir al Senat per respondre als atacs que el PP i Vox han llançat contra ells. “Encantats”, ha asseverat abans d’avisar que l’ofensiva contra el seu entorn familiar i polític no aconseguirà “trencar-lo”. “La meva dona és una professional honesta, seriosa i responsable, i el meu govern és un govern net”, ha resumit davant la cambra baixa.

Sánchez ha defensat que les acusacions es produeix perquè encapçala un govern que incrementa el salari mínim, que aprova un impost a les grans fortunes, que apuja les pensions i que reforça la sanitat i l’educació pública. “Aquestes polítiques molesten a certs cercles de poder”, ha lamentat abans de dir que el vot d’aquests estaments val el mateix que el de qualsevol ciutadà. “En democràcia són els ciutadans els que posen i treuen governs amb el seu vot, no els interessos als quals vostès representen”, ha avisat.

“Aquest govern de coalició progressista té plena autonomia política davant del servilisme que vostès tenen amb aquests poders”, ha agregat dirigint-se al president del PP i líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo. Segons el cap de l’executiu, ell ha sigut objectiu de la “màquina del fang”, com ho havien estat abans periodistes, intel·lectuals o polítics d’esquerres i nacionalistes, als qui ha demanat disculpes per no haver aturat “molt abans” aquesta manera de fer política.

Sánchez, que ha comparegut al Congrés per primera vegada després que anunciés els seus cinc dies de reflexió per decidir si volia continuar al càrrec, ha agregat que el PP i Vox ha intentat aconseguir la seva inhabilitació judicial durant deu anys per compensar “per la porta de darrere” el que no són van ser capaços de fer a les urnes.

Pel que fa a les acusacions contra Begoña Gómez, Sánchez ha ressaltat que l’Audiència Nacional ja ha dit en dues ocasions que amb les “mentides sense contrastar” que s’han publicat sobre ella no n’hi ha prou per citar-la. “Van espiar a la meva família des del primer moment”, ha reblat el president espanyol abans d’assegurar que l’ofensiva contra ella “no dona per a més”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari