Argimon diu al jutge que ell no hauria suspès la vacunació de policies i guàrdies civils

L'exconseller declara al jutjat que decidir-ho no era la seva competència com a secretari de Salut Pública

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

L’exconseller de Salut Josep Maria Argimon ha declarat aquest dijous als tribunals, com a investigat per la discriminació dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya durant la campanya de vacunació contra la covid-19, que la decisió de suspendre-la no formava part de les seves competències com a secretari de Salut Pública, el càrrec que tenia en el moment dels fets.

Argimon, que només ha respost les preguntes de la seva advocada, ha dit que ell no hauria suspès l’administració de les vacunes a aquests agents i que la seva responsabilitat era fer que les vacunes arribessin a Catalunya, no establir el calendari de vacunació.

Per la seva part, l’exsecretari general de Salut Marc Ramentol ha respost davant el jutge que la decisió de suspendre la vacunació dels agents va ser “col·legiada” i justificada per criteris científics i tècnics.

La causa té el seu origen en la querella interposada per sindicats policials contra el retard de la vacunació dels agents, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya conclogués el 2021 que el pla de vacunació de la Generalitat va discriminar els policies nacionals i guàrdies civils.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari