El Parlament tomba la reforma del reglament del PSC que podia forçar la destitució de Borràs

Llum verda a la proposta d'ERC i la CUP sobre vot telemàtic en casos excepcionals, ampliació de la delegació de vot i contra els discursos d'odi

Laura Borràs

El Parlament de Catalunya ha descartat aquest dimecres la reforma del reglament de la cambra plantejada pel PSC, que podia forçar la destitució de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ja que el ple ha aprovat l’esmena a la totalitat de Junts contra la proposta socialista, gràcies als vots d’ERC i la CUP.

Només els socialistes i els comuns han fet costat la proposta, registrada després que Borràs fos condemnada pel fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes.

De fet, els diputats Jordi Orobitg (ERC) i Carles Riera (CUP) han retret al PSC que presentés una reforma ad hoc per al cas de Borràs, però s’han mostrat disposats a buscar una reforma consensuada del reglament de la cambra per afrontar situacions “excepcionals”.

El PSC, en concret, hi proposava que una majoria absoluta de la cambra catalana pogués destituir qualsevol membre de la Mesa, també la presidenta, a proposta de dos grups parlamentaris o d’una cinquena parts dels diputats.

En canvi, el ple del Parlament sí que ha avalat la tramitació de la reforma promoguda per ERC i la CUP per “prohibir els discursos d’odi”, ampliar la delegació de vot i oficialitzar el vot telemàtic; en particular, per a compromisos de representació institucional.

Pel que fa a la delegació del vot, la reforma contempla “situacions excepcionals d’especial gravetat en què, per impedir el desenvolupament de la funció parlamentària i ateses les especials circumstàncies, es consideri prou justificat”.

(Visited 9 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari