Com explica el director de TV3 que dues grans empreses hagin retirat el seu patrocini a ‘Està passant’?

De cap manera. Sigfrid Gras no es considera obligat a donar explicacions per la retirada de les empreses Haribo i Borges del patrocini que feien del programa Està passant fins que va emetre el gag on es van burlar de la ‘vírgen del Rocío’. A la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que va tenir lloc al Parlament de Catalunya aquest divendres 28 d’abril, la diputada socialista Rocío García va recordar al director de TV3 que “dues empreses patrocinadores del programa han retirat la seva aportació econòmica pel gran malestar generat en l’opinió pública catalana i espanyola” per l’emissió d’aquell gag.

Gras es va limitar a dir en la seva resposta a la diputada socialista que “hi ha alguna inexactitud. No ens han retirat patrocinis per culpa de… Sé que ha sortit a algun lloc però no ha estat així”. Quina inexactitud? Per culpa de què o de qui han retirat Haribo i Borges el seu patrocini? Si no ha estat així, com ha estat?.

Haribo, la potent empresa alemanya de producció de llaminadures, va començar a aparèixer en el capítol d’agraïments d’Està passant el 29 de novembre de l’any passat. Borges Internacional, una empresa amb 125 anys d’història i molt coneguda pels olis i fruïts secs que comercialitza, patrocinava el programa estrella dels vespres de TV3 des del 9 de gener d’aquest any. Les dues empreses van deixar d’aparèixer com a patrocinadores al final del programa el passat 11 d’abril, just després de l’escàndol provocat per les bromes de la ‘vírgen del Rocío’ i de les queixes d’entitats com la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya, el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, o la Conferència Episcopal Tarraconense.

A pocs països democràtics del món deu passar que dues grans empreses retiren el patrocini d’un dels programes de més audiència de la seva televisió pública i el seu director no n’explica les raons. Catalunya i TV3 són especials.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

5 comentaris a “Com explica el director de TV3 que dues grans empreses hagin retirat el seu patrocini a ‘Està passant’?”

    • Estic totalment d’acord amb tu, senyors/és del Triangle, sou periodistes o una sucursal amb eco dels poders fàctics del centre de la península, llibertat d’expressió és lo que manca.

      Respon
  1. En tot cas qui ha de donar explicacions són les empreses en qüestió.
    De moment aquestes empreses ja han perdut un client que, probablement, no recuperaràn si no es dignen a donar explicacions creïbles.
    I vosaltres, TRIANGLE, us l’agafeu amb paper de fumar. Quina llàstima.

    Respon
  2. Mai de la vida he comprat Haribo. Quin fàstic … llaminadures ben dolentes per a la salut. Borges … tampoc he comprat mai … de fet mai se’m passaria pel cap comprar res que s’anunciï a la TV.

    Respon

Feu un comentari